Bästa babygym: Bäst i test 2021

babygym

Med ett babygym får ditt barn bra stimulans samtidigt som hen lär både koordination och att träna rörelseförmågan. Att det ofta finns mycket kul att leka med i ett babygym gör att det är lätt att hitta en variant som blir populärt.

Du kan välja mellan en mängd olika typer av babygym. Vissa är betydligt mer avancerade än anda och det är också på det viset att de alla har olika design. Många babygym som finns på marknaden idag håller hög klass. Vissa av dem är stilrent designade medan andra ha en mer “barnvänlig” design.

Nu ska vi dela med oss av matnyttig information och en topplista över babygym, så det är bara att hänga med oss nedan!

Topplista

1. Fisher-Price Activity City Babygym och Lekmatta

lekmatta

Här har vi ett babygym som bjuder på det mesta. Inte nog med att det har en superrolig lekmatta och fina leksaker, det både lyser och spelar musik som ett härligt extra plus! Detta är det bästa valet för dig som vill satsa på ett babygym som stimulerar din bebis på många olika sätt.

Detta är ett babygym som lockar fram nyfikenheten hos ditt barn och både motorik, kognitiva och kommunikativa förmågor aktiveras. Dessutom är det så att detta babygym är bra för barnets kreativitet.

Du kan använda mattan och bågarna separat om man vill det. Mattan blir perfekt som lekmatta till ditt barn när hen blir lite äldre och de fina leksakerna kan du ta av och använda hur du vill.

2. PlayGro Music in the Jungle

Detta babygym har många roliga grejer att bjuda på. Bland annat finns det en kul spegel att leka med som uppskattas lite extra av många barn. Det finns också en skallra och en bitring, så det är långt ifrån tråkigt att leka med detta prisvänliga babygym!

Lekmattan kan ta använda separat, om du vill. Vi gillar särskilt de underhållande färgerna och att detta babygym går snabbt och smidigt att rengöra. Att man kan dra i elefanten för mysig och trevlig musik är ytterligare ett plus!


3. Done by Deer Babygym

Detta fina babygym är perfekt för ditt barn vad gäller inlärning och de första stegen till att titta, känna och leka. Det väcker ditt barns nyfikenhet och det bästa är att det finns så många olika sätt att hänga upp de fina små leksakerna. Du kan välja mellan tretton olika sätt att hänga leksakerna i bågarna.

De olika leksakerna har alla olika funktioner som håller barnet sysselsatt och intresserat. Mattan är i polyester, vilket gör att den är lätt att rengöra och bågarna är i 50 % bomull + 50 % polyester. Leksakerna kan användas separat och du kan bland annat ha dem i barnvagnen.

Babygym – för vem?

Babygym passar alla barn, men vissa gillar det mer än andra. Du kommer märka snabbt om ditt barn tycker att det är roligt eller inte. Om barnet inte visar något intresse, eller verkar obekväm, så är det bara att skippa gymmet. Du kan alltid testa det igen efter ett tag för att se om intresset väckts till liv.

När ska jag börja och sluta med babygym?

Det är lite olika när man börjar med babygym. Det vanliga är att man använder ett babygym från det att barnet är cirka 2 månader tills dess att barnet är runt 6 månader. Detta är dock högst individuellt och det finns inga rätt eller fel. Gillar ditt barn sitt babygym väldigt mycket finns det ingen anledning att sluta, utan det är bara att använda det tills dess att barnet tröttnar.

Olika babygym bjuder på olika typer av stimulans då de helt enkelt är så olika. De flesta bjuder på djurtema, eller andra gulliga teman som passar små barn, men det finns också mer “stilrena” babygym, om du vill satsa på det.

Att det finns så många olika typer av babygym innebär att de kan användas mer eller mindre länge och forfarande ge stimulans. Vill du ha ett babygym som kan användas länge ska du satsa på ett som tilltalar även lite större barn.

Varför babygym?

Ett babygym är bra av flera olika anledningar. Att barnet aktiveras och att det är spännande för hen att interagera lite med dinglande djur och annat gör att det är en perfekt leksak. Ditt barn kan vara nöjd och belåten helt på egen hand med ett babygym. Det är också kul att vara delaktig när barnet leker med sitt babygym.

Det är spännande att se barnet utvecklas under tiden hen leker med sitt babygym. Du kommer bland annat att få se när hen pratar med de olika leksakerna. Detta är väldigt gulligt och kul att se som förälder. När det är dags att börja ta tag i leksakerna blir även det spännande för föräldern då det är ett tydligt tecken på utveckling.

Bebisen ska även ligga på mage lite, så det är inte bara för ditt barn att ligga på rygg. Kom ihåg att vända på bebisen emellanåt och satsa på ett babygym som har en fin matta.

Rulla till toppen