Bästa nattlampa: Bäst i test 2021

nattlampa

Med en trevlig nattlampa blir det mysigt ljus i barnets rum samtidigt som det är en fin inredningsdetalj. Nattlampan möjliggör också för barnet att känna sig säker och bekväm trots mörkret. Vissa barn är mer mörkrädda än andra och detta bör naturligtvis avspegla sig i vilken typ av nattlampa man väljer för sitt barn.

Om du har ett barn som vill ha mycket ljus i sitt rum när det är sovdags är det bara att välja en nattlampa med lite starkare sken, eller så kan man ha ett flertal olika nattlampor utplacerade på olika platser i barnrummet.

Idag är det så att nattlamporna som finns på marknaden är många. Dessutom är det på det viset att de flesta har diverse extra funktioner som gör att det blir både spännande, estetiskt tilltalande och mysigt ljus i rummet.

Topplista: De bäst nattlamporna 2021

1. Zazu Phoebe Baby Sleep Shusher Nattlampa

Med denna nattlampa får du inte bara en rar design, utan den ger också ifrån sig ett fint och behagligt orange sken. Skenet är lugnande och ger exakt rätt känsla för ett rum under natten. Ljuset och musiken stängs av automatiskt efter 20 minuter, vilket är praktiskt.

Lampan har sju stycken lugnande ljud du kan välja mellan. Du kan välja mellan tre olika vaggvisor, loungemusik, brus, ljud av hjärtslag och hyssjande. Vilket, eller vilka, ljud som kommer att bli ditt barns favoriter märker du efter att du testat dem.

Om du vill kan du också spela in din egen röst på 30 sekunder. Det finns en möjlighet att antingen sjunga, berätta en saga eller med något annan ljud lugna ditt barn. Med en gråtsensor kan du vara säker på att höra när ditt barn gråter.

2. Pabobo Lumilove Nattlampa Barbapapa

Denna lilla godbit i form av Barbapapa är en smart nattlampa som ditt barn kan ha med sig i sängen vid läggdags. Den är mjuk och rund, så det är en mycket behaglig nattlampa som passar mycket bra både att ta med i sängen och att ha stående någonstans i rummet.

Barnet kan krama och mysa med lampan då den är fri från ftalater och andra skadliga ämnen. Den har 24 timmars lystid och den barnvänliga LED-lampan blir inte varm. När det är dags att ladda den tar det 8 timmar.

Du kan ta den med dig vart ni än åker, så är det så att ditt barn är fäst vid denna lampa och har svårt att vara utan den vid läggdags är det bara att ta den med sig.

3. Miniland Night Sheep Nattlampa

Detta gulliga lilla får är en nattlampa som kommer med laddarbas och EU-adapter. Den är helt fri från ftalater och dess LED-indikator på basen visar när den är fulladdad. Med ett säkert LED-ljus behöver du inte oroa dig över att ditt barn ska bränna sig av värmen.

Den har ett flertal olika färger på ljuset, så du kan välja det som ditt barn gillar mest. Du kan välja mellan grönt, rött, blått och regnbågsljus. Om du väljer regnbågsljus är driftstiden 8 timmar medan fast ljus ger en driftstid på 16 timmar. Nattlampan stänger av sig själv efter 30 minuter.

Varför nattlampa?

En nattlampa används för att skapa ett mysig ljus i barnets rum så att det inte är helt kolsvart när det är dags att sova. Då många barn tycker att det kan vara lite otäckt att sova ensamma i mörket är en nattlampa ofta det som behövs för att de ska vilja sova ensamma i sitt eget rum.

Kanske undrar du varför man inte kan ha en vanlig lampa tänd? Skillnaden är att en nattlampa ger ifrån sig ett mindre strakt sken plus att många av dem stänger av sig själva automatiskt och att många av dem kan följa med ner i sängen.

Att de kommer i fint designade varianter gör bara att det blir ännu mysigare! De senaste åren har nattlampor utvecklats och idag finns det en nattlampa för varje smak. Då de dessutom är väldigt säkra och trygga är det så att alla kan ha en nattlampa utan att känna sig orolig över säkerheten.

Billig eller dyr?

Det är helt upp till var och en att avgöra vilken typ av nattlampa man ska ha. Vissa hittar en billig favorit medan andra väljer en dyrare variant. Vad som blir din favorit vet bara du. Nattlampor kostar allt från under 50-lappen och uppåt, så det finns något för alla, oavsett storleken på plånboken.

Vid vilken ålder behövs nattlampa?

Det är väldigt olika hur det ser ut med när man börjar med nattlampa. Många har nattlampa redan från det att bebisen kommer hem från BB. Vissa väljer till exempel att placera nattlampa både i babyrummet och i sovrummet direkt så att det ska vara mysigt ljus alla nätter redan från start.

Många gör också så att de istället väljer att köpa nattlampa när barnet är lite äldre och vill sova i eget rum. Nu är det ju olika hur det ser ut från ett barn till ett annat – vissa sover ju i eget rum direkt, så då kan det behövas en nattlampa på grund av det. Det finns inga rätt eller fel, gör så som du tycker känns bäst för ditt barn och din familj.

Rulla till toppen