Bästa barnvagnspaketet: Bäst i test 2022

Barnvagnspaket bäst i test

Att köpa prylar till barnen är dyrt. Genom att reflektera över vad som är nödvändigt och vad som kan hoppas över så kan man som barnfamilj spara pengar. Något som de allra flesta barnfamiljer inte klarar sig utan är barnvagnar. Med tanke på den uppenbart viktiga funktion barnvagnen fyller så är den dock något som vi gladeligen öppnar plånboken för att köpa. Vad många kanske inte tänker på är dock att man kan göra stora besparingar genom att satsa på att från början köpa ett barnvagnspaket. Det finns mängder av olika barnvagnspaket med varierande sammansättning på marknaden. Om man bara tänker till i förväg på vad man kommer att behöva så kan man göra riktiga fynd. Genom att köpa komponenterna i ett paket kan man spara en hel del pengar jämfört med om man hade köpt delarna var och en för sig.

Nedan har vi valt ut tre stycken riktigt bra barnvagnspaket som vi varmt kan rekommendera. Dessa tre paket håller alla en hög kvalitet. Bäst av allt är dock kanske det faktum att paketen är mycket prisvärda!

Topplista

1. Emmaljunga NXT90 Barnvagnspaket

Svenska Emmaljunga är en tillverkare som gör bland de bästa barnvagnarna man kan få tag på. Emmaljungas barnvagnar håller en mycket hög standard som konkurrenterna har svårt att slå. Tyvärr kostar Emmaljungas vagnar också därefter. Därför är det bra att man kan göra fynd genom att välja något av de många barnvagnspaket som olika återförsäljare erbjuder med Emmaljungas produkter. Genom att köpa ett paket med flera olika delar så får man ett totalt sett lägre pris än om man skulle köpt de olika delarna var och en för sig. Emmaljunga NXT90 är en fantastiskt bra barnvagn och lyckligtvis finns det ett antal olika paket på marknaden som inkluderar denna vagn samt ett antal tillbehör som man som barnfamilj har stor nytta av.

NXT90 Select är en mycket modern vagn utsetts till bäst i test i flera olika tester. Denna vagn har den senaste tekniken för att göra livet som småbarnsförälder så smidigt som möjligt. Denna barnvagn har en avancerad teknik för fjädringen som gör att den blir mycket mjukgående. Den mjukgående gången gör promenaden mer behaglig, både för barnet men även för oss föräldrar. Tack vare det stora tålig hjulen så är det lätt att skjuta vagnen varsomhelst, även i mer svår terräng.

Detta paket innehåller en ergonomisk sittdel som går att vända både bakåt och framåt. Genom att kunna vända på sitsen kan man anpassa sig till vad som är bäst för just ditt barn, men även den aktuella situationen. Om barnet är oroligt så är det mycket bra att kunna vända på sitsen så att han eller hon ser dig under hela promenaden.

Emmaljungas barnvagnspaket finns i lite olika utföranden och med varierande tillbehör beroende på paket. I de flesta av paketen kan man själv göra färgval och andra detaljval. Följ gärna länkarna till respektive butik nedan för att utforska de olika valen. De butiker vi länkar till har mycket konkurrenskraftiga priser och bra alternativ.

2. Britax Römer Strider M Duovagn Barnvagnspaket

Britax Römer gör några av de bästa barnvagnarna på marknaden. I vårt tycke har de en perfekt avvägning av kvalitet i förhållande till pris. Detta är definitivt inte de billigaste barnvagnarna på marknaden men de erbjuder ett mycket intressant pris om man ser till vad man faktiskt får för pengarna.

Denna barnvagn är relativt lättviktig, något som gör den mycket lätthanterlig att vara ute och promenera i. Barnvagnen är till exempel perfekt för att köra runt med i staden. Chassit i detta barnvagnspaket har en ram av lätt men ändå tålig aluminium. Hjulen är skumfyllda och ger bra fjädring. Något som är skönt med denna vagn är även att hjulen inte går att punktera. På detta sätt slipper man det jobb och problem som ibland inträffar när man kör en vagn med luftfyllda hjul.

Sittdelen i detta paket är vändbar, något som gör att man kan anpassa vagnen till vad som passar bäst för stunden. Den separata liggdelen håller även den en hög kvalitet. Ingår gör också en bekväm madrass som gör att barnet kan sova lugnt och skönt i vagnen. Positivt är även att innefodret i liggdelen går att ta av och tvätta. På detta sätt är det lätt att hålla vagnen fräsch även över tid.

I detta paket ingår även babyskyddet Primo. Detta är ett lättanvänt och säkert babyskydd som är väl värt en rekommendation. Babyskyddet kan sättas på de platser i bilen som har trepunktsbälte, självklart så länge inte en krockkudde är inkopplad på platsen. Detta babyskydd är bättre vadderat än många andra babyskydd vi sett. Detta känns självklart säkert, men även som något som får barnet att sova bättre i bilen. Tack vare mjuk vaddering kring axlar och en inbyggd ergonomiskt utformad huvudkudde så är det lätt för barnet att luta sig tillbaka och slappna av i bilen.

Detta är ett mycket prisvärt barnvagnspaket som innehåller de delar som de allra flesta barnfamiljer väljer att skaffa, vare sig man köper allt på en gång eller separat.

3. Kinderkraft XMOOV 3-in-1 Travelsystem

Detta är ett barnvagnspaket som fått toppbetyg av användarna, och vi kan verkligen förstå varför. Detta paket kostar en bråkdel av vad många av konkurrenterna tar för sina barnvagnar, samtidigt får man generöst man tillbehör i detta paket. Som vanligt levererar Kinderkraft en hög kvalitet på sin barnvagn, något som gör att man känner att den kommer kunna hålla i bra många år framöver.

Detta är en flexibel duovagn med omvandlingsbar sittdel och där babyskydd ingår. Sittdelen går att vända på och går även att omvandla till liggdel. Babyskyddet klarar upp till 30 kg och fästs i bilen med hjälp av trepunktsbältet.

Denna vagn har svängbara framhjul som gör det mycket smidigt att promenera på asfalterade vägar. Hjulen kan även låsas i rak position ifall man behöver lägga mer kraft för att ta sig fram i svårare terräng. Något vi också gillar med denna vagn är den stora suffletten som effektivt skyddar mot solens skadliga strålar, såväl som dåligt väder. En annan fördel med att välja denna vagn är att den är väl ventilerad. Tyget känns också mycket luftigt. Tyget och ventilationskanalerna är något som gör att barnet kan stå ut längre i vagnen utan att känna sig varm eller fuktig.

I detta paket ingår en mängd saker som man har stor nytta av som barnfamilj. Tack vare att man köper allt i ett paket så får man rejäl rabatt jämfört med om man skulle införskaffat de olika produkterna var och en för sig.

Hur valde vi vilka barnvagnspaket som blev bäst i test?

Eftersom vi inte har haft möjlighet att testa alla barnvagnspaket som finns på marknaden så har vi fått använda oss av en kombination av flera metoder. Vi har fått bilda oss en uppfattning om de olika tillverkarna genom egna erfarenheter. Vi även tagit hjälp genom att läsa recensioner och tester utförda av andra aktörer. Det finns tyvärr inte så många recensioner skrivna om de olika barnvagnspaketen på marknaden. Däremot finns det gott om tester utförda på de olika beståndsdelarna var och en för sig. Till exempel har Råd och Rön och Expressen gjort genomgående tester av olika barnvagnsmodeller.

När vi listat ett antal olika barnvagnspaket som utsetts till bäst i test så började vi vår egen granskning av de olika paketen. För oss har högsta prio varit att välja ut paket där samtliga av delarna håller en hög kvalitet och säkerhet. Det har också varit viktigt för oss att välja de produkter som känns mest slittåliga och som vi tror kommer hålla i längden. Att behöva byta ut eller köpa nya delar innan barnen växt ur barnvagnen är något vi alla vill undvika. Slutligen har vi lagt stor vikt vid de olika paketens kostnad. Det har inte varit nödvändigt att hitta de allra billigaste paketen. Däremot har vi satsat på att välja ut de barnvagnspaket som vi tycker erbjuder mest värde för pengarna.

Ovan ser då våra tre toppval. Vi tycker att vi hittat tre riktigt bra alternativ som håller hög kvalitet. De tre valen är dessutom är billiga om man ser till den rabatt man får genom att välja just ett paket.

Rulla till toppen