Bästa pipmugg: Bäst i test 2021

pipmugg

Med en pipmugg blir det lättare för ditt barn att lära sig att dricka själv och det är väldigt viktigt då det gör mycket för barnets utveckling. Dessutom är det ju så att de tycker att det är roligt att ha något i händerna! När ditt barn håller på att lära sig att dricka själv är en pipmugg räddaren i nöden och vi älskar att det finns ett så stort utbud av bra pipmuggar idag.

Idag är det inte bara en pipmugg vilken som helst man köper, utan det är istället så att pipmuggarna av idag är avancerade och erbjuder spännande extra finesser som gör det bättre både för dig och för ditt barn. Det stora utbudet gör att det kan vara lite svårt att veta vilken man ska välja. Som tur är finns det pipmuggar till bra priser, så är det så att du gillar fler än en kan du altid köpa flera.

Du kan välja mellan dyra varianter och billigare pipmuggar. Dessutom finns det exklusiva pipmuggar med snygg design och diverse märkesmuggar som exempelvis Hugo Boss och liknande. Mitt i alltsammans finns även gulliga budgetalternativ. Alla kan hitta en pipmugg som passar alla ens önskningar och krav, så mycket är säkert!

Topplista: De bästa pipmuggarna 2021

1. Twistshake Mini Pipmugg

Denna pipmugg kommer från det populära märket Twistshake och den har en extra ergonomisk och mycket greppvänlig form. Detta gör att det är lätt för ditt barn att använda den utan att tappa den i onödan. Dessutom kommer denna mugg med en extra bred hals. Det som är positivt med det är att det innebär att muggen blir enkel både att fylla på och att rengöra.

Muggen är 100 % fri från både BPA, BPS och BPF. Dessutom kommer den till ett mycket bra pris och färgen är också den väldigt fin, så detta är helt klart ett toppenbra val!

2. Done By Deer Pipmugg Sea Friends

För dig som vill ha en gullig pipmugg i klassisk retro-design är detta rätt val. De två handtagen på muggen underlättar drickandet för ditt barn då handtagen ger ett bra grepp som känns tryggt och säkert. Denna mugg har dessutom spillsäkert lock som gör att du slipper oroa dig över att det kommer dryck överallt.

Du kan ta bort locket efter det att ditt barn har lärt sig att dricka och på så sätt blir pipmuggen till en vanlig mugg. Muggen kan inte användas i mikro, men den tål maskindisk.

3. Liewood Neil Pipmugg

Om du är ute efter en pipmugg med felfri och stilren design är detta den mugg du ska köpa. Den finns i olika fräscha och moderna färger och dessutom kan du köpa till både skålar, vanliga muggar och annat som matchar din pipmugg.

Den har väldigt bra handtag som är lätt att greppa, så det kommer naturligt för barnet att ta tag i dem. Den är i 100 % silikon och tål både maskindisk, mikro och frys.

Vilken produkt ska jag välja?

Det är viktigt att du kollar upp materialval på de pipmuggar du funderar över att köpa, så att du inte köper en mugg som består av miljöfarliga eller eventuellt giftiga material. Idag kan man få pipmuggar av bra kvalitet där man satsat på bra materialval till ett bra pris och med ett miljövänligt tänk, så välj pipmuggar, och annat till ditt barn, från märken som tar sitt ansvar.

Billig eller dyr?

Det finns många bra pipmuggar till bra pris, så man behöver inte välja mellan bra kvalitet eller bra pris, utan man kan få båda i ett. Det finns pipmuggar i många olika prisklasser, så vare sig du vill köpa en som känns lite lyxig eller om du vill köpa en som är mer prisvänlig så finns det bra alternativ på marknaden idag.

När ska barnet börja använda pipmugg?

Det är olika från barn till barn när det kommer till den här typen av grejer. Alla utvecklas i olika takt och lär sig därför också vissa saker snabbare än vad de lär sig andra saker. Detta gäller alla saker med barn, så kom ihåg att inte generalisera då det kan göra att du blir onödigt orolig.

Beroende av om ditt barn gillar nappflaska eller inte kan det bli så att barnet börjar väldigt tidigt med pipmugg, men det vanliga är att man börjar med den här typen av mugg när barnet är runt 1 år. Vissa börjar naturligtvis senare än så och det finns inga rätt och fel, så blir inte orolig om ditt barn inte visar något större intresse för att använda sig av en pipmugg.

Nappflaska eller pipmugg?

Många barn använder nappflaska och går därefter vidare till att använda sig av pipmugg. Det finns också många barn som istället väljer bort nappflaskan helt och börjar med pipmugg direkt. Du kan med andra ord använda pipmugg direkt istället för att använda dig av en nappflaska om du märker att just ditt barn inte tycker om nappflaska.

Rulla till toppen