Bästa napphållaren: Bäst i test 2023

Napphållare bäst i test

Alla småbarnsföräldrar vet att nappen är ett hjälpmedel som kan förvinna när som helst. Vart alla nappar tar vägen tror jag ingen egentligen vet. Vad jag dock vet är att det finns ett knep för att råda bot på problemet. Genom att fästa nappen i en napphållare så blir nappen betydligt svårare att tappa bort. En napphållare kan exempelvis med fördel fästas i barnets kläder, på detta sätt förvinner inte nappen om den skulle trilla ur munnen. Med en napphållare fäst vid nappen så sparar man en massa pengar genom att man slipper ständigt ersätta de borttappade napparna. En annan fördel är att nappen inte trillar i marken när barnet spottar ut den. Något som så klart är betydligt mer hygieniskt än motsatsen.

Topplista

Vi har testat ett antal olika napphållare som finns att köpa på den svenska marknaden. Nedan har vi valt ut de fem produkter vi var mest nöjda med. Vi har valt ut napphållare av hög kvalitet som håller i längden. Våra utvalda produkter är även praktiska och går att använda med de flesta nappar. Vi har medvetet valt att satsa på säkra och noggrant testade produkter. Detta kan innebära att det går att hitta andra modeller som kanske är billigare men som inte håller samma höga standard. Samtliga av våra utvalda modeller är dock prisvärda om man ser till vilken kvalitet man faktiskt får för pengarna.

1. Apple Park napphållare

Bäst i test: Apple Park napphållare

Vem har sagt att en napphållare behöver vara tråkig? Detta är en riktigt stor och rolig napphållare från Apple Park som vi gillar skarpt. Denna napphållare blir nästan som ett litet extra gosedjur till barnet tack vare den stora figuren. Vi föll för denna modell med en giraff vid namn George, men Apple park gör flera napphållare av samma typ fast med olika djur på. Bara att välja den man tror barnet uppskattar allra mest!

Detta är en en produkt som känns väldigt genomtänkt och genuin. Produkten är gjord av ekologisk bomull. På insidan är figuren fylld med majsfiber. Materialvalet är inte en slump utan den är lämplig för att använda även för känsliga bebisar tack vare att materialet är säkrat för allergier såväl som för känslig hud. Denna napphållare är lätt att greppa även för små barnhänder. Längden på hela 25 centimeter gör produkten lätt att hantera och svår att tappa bort. Perfekt för oss barnfamiljer på språng! Inuti produkten finns även en skallra som väcker barnets intresse och lockar till lek. Själva nappen fästs i den inbyggda kardborreöglan.

Detta är en rolig napphållare som vi utsett till bäst i test. Produkten är enkel att hålla ren tack vare att den tål maskintvätt.

2. BIBS napphållare

Bibs gör ett antal riktigt fina napphållare. Att välja ett mönster eller en färg bland dessa produkter kan vara en utmaning eftersom de alla är väldigt fina på sina egna sätt. Napphållaren håller en hög standard och känns väldigt tålig och slitstark. Napphållaren har en metallklämma som är enkel att smidigt att fästa i exempelvis barnets kläder så att man försäkrar sig om att nappen inte faller till marken och blir smutsig.

Detta är en flätad produkt som man blir glad av att titta på. Samtliga modeller är gjorda i väldigt lugna och harmoniska färger. Bibs napphållare är tillverkad av GOTS-certifierad ekologisk bomull. Den fina detaljen av trä är gjord av FSC-certifierat trä av bra kvalitet. Själva metallklämman är lyckligtvis fri från nickel.

3. Nattou Tim & Tiloo

Detta är en napphållare som med mjuka färger och ett barnsligt utseende som passar bra till vilket litet barn som helst. Vi kan tycka att en del napphållare förvisso är fina, men att kan se lite väl vuxna ut ibland. Därför är det roligt att hitta en produkt som denna som är färgglad och som har små detaljer som sticker ut och pockar på barnets uppmärksamhet. De små färgglada lapparna som sticker ut från bandet går också bra att suga på.

Denna napphållare har ett spänne av plast som är smidigt att fästa i exempelvis kläder eller på barnvagnen. Själva napphållaren passar för de flesta nappar, oavsett om de har ring eller inte. Detta är ett perfekt val för dig som vill ha en prisvärd och hållbar napphållare som är uppskattad av barnen.

4. Nibbling Napphållare

Denna napphållare ser nästan ut som ett dekorativt litet smycke. Nibblings napphållare har små träkulor i olika storlekar och färger och är väldigt fin att bära. Nibblings napphållare finns i flera versioner men alla är lika dekorativa. Vi fastnade för denna fina modell med lätt rosa och även naturfärgade kulor. Denna produkt är tillverkad av bokträ och matsäkert silikon. Tack vare att silikonet är säkert och giftfritt så behöver man inte oroa sig när barnet stoppar napphållaren i munnen.

Detta är en kvalitativ produkt som tål att användas till vardags. När napphållaren blir smutsig är den lätt att rengöra med hjälp av varmt vatten och lite tvål. Vi gillar verkligen den stilrena men eleganta designen på Nibblings napphållare. Att produkten även är smidig att använda och känns hållbar gör ju heller inte saken sämre.

5. Liewood Willow napphållare

Detta är en mycket funktionell napphållare som vi varmt kan rekommendera. Denna produkt är, förutom att den är bra, även relativt billig då man får två napphållare till priset av en (i alla fall om man jämför med några av de andra produkterna i vår topplista). Denna produkt är till största delen tillverkad av silikon. Materialvalet gör napphållaren väldigt slitstark, man kan använda den dagligen under lång tid utan att den tappar i utseende eller funktion. Materialet är dessutom väldigt enkelt att underhålla. Om denna napphållare blir smutsig eller kladdig så är det bara att torka av den med en våt trasa.

Själva fästet på denna napphållare är gjort av nickelfritt stål, något som gör att man inte behöver oroa sig för att barnet ska utveckla allergi. Fästet passar till nappar som har ring.

Några saker att tänka på

När du köper en napphållare för första gången kan det vara bra att tänka på om du vill ha en med knapp eller så kallad clip on. Vilken man föredrar är så klart individuellt. Vi vill dock tipsa om att en hållare med clip ofta är lite enklare att hantera och flytta runt. Fördelen med en med knapp kan vara att den sitter lite säkrare på plats. En hållare med clip kan man nämligen rycka av om man är stark. Som tur är kan barnet små händer vanligtvis inte flytta produkten från sin plats.

Tänk också på att napphållarens band måste vara så pass kort att det inte är möjligt för bebisen att få den runt halsen. Som tur är så är alla napphållare vi sett hos svenska butiker i rätt längd. Som köpare bör man ändå se till att produkten inte är för lång och kan utgöra en fara. Detta gäller särskilt om man väljer att handla från någon butik importerar produkten från utlandet.

Rulla till toppen