Bästa ryggsäck: Bäst i test 2024

Att ha en ryggsäck är en nödvändighet för barn i skolåldern. Genom att ha en rymlig och funktionell ryggsäck så underlättar man vardagen en hel del. Även för barn i förskoleåldern så kan ryggsäcken fylla en funktion. Förutom praktisk transport och förvaring så kan ansvaret för en egen ryggsäck vara något som stärker självkänslan.

Vi tycker att det är viktigt att man investerar i en bra ryggsäck som uppfyller de krav som man kan ställa på en ryggsäck för barn. Exempelvis bör produkten ha en bra ergonomi så att den är bekväm att bära och så att den inte belastar kroppen på ett felaktigt sätt.

Nedan har vi tagit fram riktigt bra produkt som förtjänar varsin plats i vår topplista. De ryggsäckar vi valt ut håller en hög standard och har god ergonomi. Läs vidare för att se vilken modell som du tror passar bäst. Missa inte heller vårt test av resväskor.

Topplista

1. Liewood ryggsäck

Detta är en mycket populär ryggsäck som funnits med ett tag. Anledningen till att just denna produkt blivit en riktig storsäljare på senare år är förmodligen dess unika design. En annan god anledning är säkerligen att ryggsäcken fått toppbetyg av användarna. Liewoods ryggsäck känns mycket kvalitativ. Allt från materialval både på insida och utsida till dragkedjor och sömmar känns gedigna och slittåliga.

Ryggen på väskan är väl vadderad, något som gör den bekväm att bära även under längre tid. Remmarna är också mjukt vadderade och de går att ställa in så att att ryggsäcken får en bekväm passform.

Längst upp på ryggsäcken finns en dubbel dragkedja som ger dig smidig åtkomst till innehållet i det stora huvudfacket. På framsidan finns även ett mindre fack där man kan förvara lite mindre saker.

Detta är en eminent ryggsäck som är både funktionell och slittålig. Produkten är väl värd sin bäst i test utmärkelse. Att designen är något utöver det vanliga gör ju inte saken sämre. Det fina utseendet tycks älskas både av barn och vuxna. Liewoods ryggsäckar finns i många olika färger och storlekar, alla med liknande tema och samma höga kvalitet. Klicka på länken till återförsäljaren nedan för att se alla deras versioner.

2. Beckmann Ryggsäck Unicorn

Detta är en mycket söt liten ryggsäck som passar både för flickor och för pojkar. Vi älskar verkligen det fina enhörningsmotivet! Ryggsäckens design är inte dess enda glädjeämne. Detta är nämligen en produkt som håller en hög standard och känns väldigt slitstark. Vi är övertygade om man att Beckmanns ryggsäck kommer kunna följa med till skolan varje dag under lång tid framöver.

Om man tittar på användarrecensionerna på just denna produkt så förstår man att det är en riktig fullträff. Många omdömen och idel toppbetyg säger oss att detta är ett riktigt bra köp.

Denna ryggsäck finns i flera olika storlekar, något som gör att det går att hitta en bra matchning för de flesta behov. Själva föll vi för 12-liters versionen som vi tycker ger ett nätt och smidigt intryck. Behöver man mer förvaringsutrymme kan vi även rekommendera att man tittar närmare på tillverkarens 22-liters version med samma fina tema med något modifierad design.

12-liters versionen har ett stort och rymlig huvudfack där man lätt packar böcker och andra mer skrymmande saker. Här finns också ett mindre fack för mindre prylar. Ryggsäcken är enkel i sin uppbyggnad, något som bara är en fördel i vårt tycke. Det är lätt för bäraren att hitta sina prylar och lägga i och ta ur dem på ett smidigt sätt. Tack vare att axelremmar, bröstrem och höftrem är justerbara så är det lätta att få till en perfekt passform.

3. Puma Phase 22 L Ryggsäck

Denna ryggsäck är enligt oss en riktig fullträff. Pumas 22 liters ryggsäck är stor och rymlig, och passar lika bra till skolan som till utflykt eller sportaktiviteter. Väskan har ett stor lättåtkomligt huvudfack och ett mindre fack på framsidan där man kan lägga småsaker.

En detalj som gör denna produkt till en riktig testvinnare är det faktum att den har vattentätt tyg. På detta sätt är det ingen fara för innehållet om det skulle börja regna på väg till skolan. Vi gillar också att bärhandtagen är så generöst vadderade. De vadderade handtagen gör det bekvämt att bära väskan, även om den skulle vara fylld till bredden. Att väskan har en snygg stilren design gör inte heller saken sämre. Ett riktigt bra köp, enligt oss. Denna ryggsäck finns i flera olika färger och storlekar, klicka på länken till återförsäljaren nedan för att se alla alternativ.

4. BLAFRE Ryggsäck

En ryggsäck för barn av klassiskt snitt som gör både oss och ungarna glada! Ryggsäcken är relativt liten och rymmer 6 liter, därför är den lämplig för barn i åldrarna 1,5 till 4 år. Eftersom ryggsäcken är lättviktig och behändig så kan även småttingarna bära den på ryggen. Att ha sin egen ryggsäck är roligt och något som kan stärka självförtroendet. Denna ryggsäck kan bäras till exempelvis dagis, förskola och på utflykter.

Denna produkt håller en hög kvalitet rakt igenom. Materialet är polyester, som är behandlat för att kunna avvisa vatten. På detta sätt håller sig ryggsäcken relativt torr även i regnet.

Remmarna på ryggsäcken är väl vadderade och sköna att ha mot kroppen. Väskan är relativt enkel i sin design med två fack, ett stort och ett mindre på framsidan.

5. Pure Norway Air Ryggsäck

Slutligen kunde vi inte låta bli att ta med en lite mer proffsig ryggsäck i vår topplista. Detta är ett perfekt val för det lite äldre barnet som gillar att vara aktiv utomhus. Om familjen ska på vandring behöver även de yngre en bra och tålig ryggsäck som underlättar på äventyret.

En bra finess med denna produkt är att den har små plastfötter undertill. Fötterna gör att ryggsäcken inte står direkt mot marken när man ställer ner den. Tack vare att tyget inte har direktkontakt med marken så undviker man att den blir blöt när man är utomhus och behöver ställa ner den. Ryggsäcken har dessutom vattenavvisande tyg, något som gör att den håller sig torr länge, även om det regnar mycket ute. En annan positiv detalj är att ryggsäcken har reflexer som håller barnen synliga om det är trafik i närheten.

Denna tuffa och tåliga ryggsäck rymmer 21,8 liter. Produkten kostar lite mer än de övriga alternativen i vår topplista, men det tycker vi att den är väl värd med tanke på dess höga kvalitet och funktionalitet. Denna ryggsäck fungerar lika bra som skolryggsäck som den gör som vandringsryggsäck!

Rulla till toppen