Bästa sovorm: Bäst i test 2021

en fin sovorm

Med en sovorm blir det extra mysigt för ditt barn att sova. En sovorm kan såklart även användas till andra saker. Du kan använda den som leksak, gosedjur, amningskudde och till och med som stöd under graviditeten. Det är med andra ord en mångfacetterad och rolig grej som marknaden absolut behövde!

Vi gillar att det finns så många olika design på sovorm. Det gör att alla kan hitta en favorit. Vare sig du vill ha en sovorm i pasteller, en svartvit eller kanske en i marinblått eller senapsgult finns det i utbudet idag. När någonting blir så populärt som sovormar har kommit att bli finns det också mycket att välja mellan.

Det är dock inte bara estetiken som ska tilltala med en sovorm. Det är också viktigt att den man väljer känns stabil och trygg. Välj en sovorm av bra kvalitet då det säkerställer hög komfort och hög säkerhet. Nu ska vi ta och presentera vår topplista för sovorm – häng med och välj ut din favorit nedan!

Topplista

1. Sebra XXL

Med denna superstora och superhärliga sovorm får du både fin funktion och läcker design i ett. Att den är så stor gör att den blir extra kul att använda. Det är bara att placera den i barnets säng för en gosig och behaglig upplevelse för din lilla knodd.

Den har mjuk och mysig fyllning och är tillverkad i 100 % organisk bomull. Det är viktigt att du kollar upp vad för typ av material sovormen är tillverkad i. Välj schyssta material då det garanterar både barnets och miljöns välbefinnande.

Då denna sovorm är 340 cm är den lätt att placera runt bebisen som ett babynest. Med 15 cm i diameter är den också lagom tjock för att det ska bli skönt och tryggt. Du tvättar den enkelt i 30 grader.

2. Rätt Start Tax Sovorm

Här har vi en sovorm som passar dig som vill ha en sovorm som ser ut som en gullig liten hund. Att den är i fint ljusblått gör att den blir ett ännu bättre val – i vilket barnrum passar inte det, så säg? Den har så snygg design att den är cool att ha framme i soffan eller på golvet. Kul med babysaker som inte stör inredningen, utan lyfter den istället!

Dess yttertyg är av 100 % ekologisk bomull och stoppningen är i 100 % återvunnen polyester. Den kan tvättas i 30 grader. Den är 200 cm lång med ett knytsnöre längst ner. Använd denna sovorm precis hur du vill, den passar både i och utanför spjälsängen.

3. Roommate Long Dragon Crib Bumper

Denna lyxiga härlighet till sovorm är ett fantastiskt spjälskydd. Stoppningen är i polyester och ytmaterialet är i 100 % ekologisk Oeko-Tex certifierad bomull. Detta innebär att den är helt fri från skadliga kemikalier. Med sina 195 cm är den lagom lång.

Då just denna sovorm har så väldigt fin design av en drake är den extra fin att ha endast som en inredningsdetalj. Den behöver med andra ord inte användas i sängen, utan den passar lika bra i rummet. Att den har så fantasifulla och roliga detaljer broderade gör att den sticker ut lite i mängden, så den är lite extra lyxig!

Vad är en sovorm?

En sovorm är något så kul och påhittigt som en långsmal och ormliknande kudde. Som ni har sett i vår topplista är det inte tvunget så att själva designen är i form av en orm. Det är bara tillverkarens fantasi som sätter gränserna. Hund, drake, orm, räv, eller kanske en krokodil? Detta är bara några exempel på vad för typ av djur och skepnader sovormarna kommer i.

Sovormar brukar vara runt två meter som minst, men som ni ser i vår topplista finns det sovormar som är betydligt längre än så på marknaden. Vilken längd som passar hemma hos dig vet bara du – det är bara att välja!

Sovorm eller babynest?

Både sovormar och babynest skyddar barnet. Sovormen skapar, likt ett babynest, en säker sovplats så att barnet inte gör illa sig i spjälsängen.

Det främsta som skiljer ett babynest från en sovorm är att ett babynest har en liten madrass i mitten. Sovormen saknar madrass och har en ormform där man själv formar den på det sätt man vill. En sovorm är lite lättare att flytta runt. Sovormar är också lättare att forma som man vill för stunden då de är mer anpassningsbara.

Vilket som är bäst för dig vet du inte förrän du har testat. Fundera över hur du vill använda din sovorm eller ditt babynest och välj sedan produkt efter dina behov.

Ombonat och tryggt i spjälsängen

Med en sovorm blir det väldigt ombonat och tryggt i spjälsängen. Det finns en risk att barnet fastnar med sina små fötter eller händer mellan spjälorna, men med en sovorm runt om förhindras detta. Väljer du en sovorm med knytband kan du enkelt knyta fast den i spjälorna. Detta behövs dock inte. Det är omöjligt för en stor sovorm att förflytta sig i en spjälsäng på ett, för barnet, riskabelt sätt.

Sovorm under graviditet och/eller amning

Att använda en sovorm som gravidkudde under graviditeten är bra då det ger bra stöd. Vare sig du har foglossning, andra problem, eller bara vill ha det extra skönt medan du vilar, är en sovorm kanonbra. Det är också så att en sovorm är skön att ha när man ammar sitt barn. Det är med andra ord en riktigt multifunktionell produkt som kan användas både av mamma och barn.

Rulla till toppen