Bästa barnpallen: Bäst i test 2024

När barnen blir så pass stora att de kan sköta små bestyr själva, som exempelvis att tvätta händerna och gå på toaletten så behöver de kanske lite hjälp på traven för att nå upp. Med hjälp av en pall kan barnen nå upp till exempelvis vattenkranen nästan precis lika bra som oss vuxna. För att hålla barnen säkra så är det att rekommendera att skaffa en pall för ändamålet. Är det meningen att barnen ska stå på pallen så bör den exempelvis vara designad för att man inte enkelt ska kunna halka på den.

Topplista

Vi har testat olika pallar avsedda för barn. Här nedan i vår topplista så har vi tagit fram den barnpallar vi tycker förtjänar utmärkelsen bäst i test. Detta är kvalitativa och säkra barnpallar som man med gott samvete kan låta barnen använda. Läs vidare för att se vilken pall som passar bäst i just ert hem.

1. BabyBjörn Pall

Barnpallen från Baby Björn är en av de allra bästa. Med en kvalitet som gör att den kommer kunna användas under barnens hela uppväxt. Denna pall är även tack vare dess utformning väldigt säker att använda. Pallen tål en hög vikt, så det finns ingen risk att den skulle gå sönder vid användning. Faktum är att vi vuxna också kan använda pallen utan problem.

Pallen har även antihalkyta både på ovansidan och undersidan. Tack vare att ytan längs uppe är täckt med en gummimatta så finns det ingen risk att man halkar på den, även om man är blöt om fötterna. Likaså är pallen försedd med gummilister på fötterna, något som gör att pallen står säkert på vilken plan yta som helt.

Denna pall är utmärkt att ha stående exempelvis i kök eller badrum för att barnen själv ska nå upp till exempelvis handfat och vattenkran. När barnen börjar gå på toaletten själv så är pallen också ett självklart hjälpmedel. Detta är en slitstark pall av högsta kvalitet som är lätt att göra ren genom avtorkning.

2. Carlo Baby Pall

Detta är en pall som känns exklusiv. Vi gillar både utseendet och den kvalitativa känslan man får när man tar på pallen. Denna pall är bra att ha som verktyg för att hjälpa barnet att nå upp till handfatet eller toaletten. Att låta barnet själv göra säker när det kommer till den personliga hygienen skänker både självförtroende såväl som utgör bra träning inför framtiden.

Denna pall har en räfflad yta på ovansidan som gör att barnet står mycket stabilt utan halkrisk. På undersidan finns även gummilister som ser till att pallen står kvar på samma ställe som man placerar den på.

Detta är en pall av hög kvalitet som kombinerar utseende och funktion på ett utmärkt sett. Vi tycker att det är roligt att vi inte sett denna pall i så många hem ännu. Det är ju alltid extra kul att ha en produkt som inte alla andra har.

3. Twistshake Pall

Detta är en högkvalitativ pall som hjälper de minsta att nå högre. Twistshakes produkt är helt fri från PVC och BPA. Konstruktionen är mycket stark och tål egentligen betydligt högre vikt än ett barn.

Längst upp på denna pall finns en heltäckande halkskydd som gör att användaren står stadigt på en och samma plats. Pallen är enkel att rengöra då den har en design som inte tillåter att smuts samlas någonstans.

Detta är en av de snyggaste pallarna för barn vi sett, bra jobbat Twistshake!

4. Rätt Start barnpall Mumin

För att få barnen att använda sin pall flitigt så kan det hjälpa att använda sig av en pall med ett populärt motiv. Det finns många barnpallar där ute med fina och roliga motiv som barnen uppskattar. Tyvärr är det dock inte alla pallar som riktigt håller måttet rent kvalitets eller säkerhetsmässigt. En barnpall med motiv som håller en hög standard är dock denna fina pall från Rätt Start. Rätt Starts pall har ett klassiskt Muminmotiv som gör både oss och barnen glada.

Denna pall har alla de egenskaper vi kräver av en bra och säker barnpall. Pallen har antihalkområden på ovansidan, något som gör att barnens fötter hålls säkert på samma ställe utan att de glider runt. På pallen finns även en markering på var barnen ska stå så att de står centrerat, säkert och stabilt i mitten av pallen. På undersidan har pallen en behandling som hindrar att den glider iväg när man står på den. Materialet är slittåligt pollypropylen.

5. Beemoo Care Pall

Beemoo har ett antal pallar i mycket fina färger att välja på. Vi gillar verkligen att Beemoo har tagit fram så glatt färgglada pallar. Själva föll vi för den fina gula varianten. Fördelen med att de har en och samma pall i olika färger är att man kan ge barnen sin egen färg om man har flera småttingar därhemma som behöver hjälp av en pall. Man kan även ha olikfärgade pallar beroende på vilket rum man ställer dem i. Tack vare att detta är en relativt billig pall så kan man kosta på att ha sig något extra exemplar istället för att flytta dem mellan deras olika användingsområden.

Denna pall känns lite plastigare än de andra pallarna i vår lista. Med tanke på att priset är betydligt lägre än många andra pallar så får vi betrakta just denna produkt som något av en budgetmodell. Trots sitt billiga pris så tycker vi dock att pallen presterar bra i vårt test. Pallen känns oerhört robust, även vi vuxna kan ställa oss på den utan att den sviktar. Ytan längst upp känns halkfri och säker. Nedantill finns också en list som motverkar att pallen oväntat skulle flytta på sig när man går upp på den.

6. Noxxiez Elephant

Slutligen kunde vi inte låta bli att ha med denna fina barnpall i formen av en elefant i vår lista. Denna pall sticker ut från våra andra alternativ på så sätt att den inte är till för att stå på. Detta är en dekorativ sittpall för barnet. Den går även bra att ha fötterna på när man sitter i en annan fåtölj. Det vill gillar bäst med denna pall är så klart dess mycket fantasifulla utseende. Pallen skänker verkligen glädje till alla som ser den.

Förutom att pallen är väldigt fin att titta på så är den även skön att sitta på. Pallen är mjukt stoppad, något som gör det bekvämt att slå sig ner på den för att vila en stund. Tack vare pallens utseende så är den också såklart rolig att leka på. Det är inte alla som kan få rida på en elefant som denna i hemmet. Pallens ben är gjorda av trä. Under fötterna har pallen mjuka halkskydd, som gör att pallen står kvar på sin plats samtidigt som den inte repar golvet.

Hur valde vi ut de bästa barnpallarna?

För att välja ut vilka pallar som är bäst i test så har vi låtit bedöma hållbarheten hos ett antal olika tillverkares pallar. Endast pallar som garanterat kommer hålla för belastningen har kommit med i vår lista. Vi har även bedömt pallarnas design och säkerhetsaspekter. Som alltid när det gäller prylar som ska användas av barnen, som exempelvis även med en lekhage, så gäller det att det finns ett säkerhetstänk inbyggt i produkten. När det gäller barnpallar måste det självklart tåla en hög belastning och vara säkra att stå på, utan att man halkar eller att pallen riskerar att röra på sig när man använder den.

I våra tester har vi också bedömt pallarnas kvalitet i förhållande till pris. Detta har inneburit att vi valt bort några produkter som vi förvisso tyckt varit riktigt bra, men där vi funnit liknande alternativ som vi tyckt varit mer prisvärda.

Rulla till toppen