Bästa trampbilen: Bäst i test 2024

Trampbil bäst i test

Trampbilen har varit en uppskattat leksak bland barn i många generationer nu. Det finns goda anledningar till att trampbilar även fortsatt är en av de mest uppskattade leksakerna för barn i utomhusmiljön. Med en rolig trampbil i trädgården så blir det lättare att övertyga barnen att det ska gå ut och leka. En bra trampbil ska kunna köras ute på asfalten utanför huset där man bor men kanske även på gräsmattan om underlaget är tillräckligt fast.

En riktigt bra trampbil måste vara lättrampad, även för de mindre barnen. Självklart bör den även ha ett utseende som väcker leklusten hos pojkar såväl som flickor. Vi tycker att man ska satsa på en trampbil av hög kvalitet som kommer att gå att använda säsong efter säsong utan att den riskerar att gå sönder. Nedan har vi tagit fram några riktigt bra trampbilar som vi vill rekommendera till våra läsare. Vi har valt ut fordon som vi tycker är prisvärda, kvalitativa och lättkörda. I vår topplista hittar du endast trampbilar som vi anser vara väl värda sin bäst-i-test-utmärkelse.

Topplista

1. Alex’s Garage Trampbil Go-kart Formula 1

Häftig trampbil

Detta är en av de mest prisvärda trampbilarna i vårt tycke. Alex’s Garage Trampbil Go-kart Formula 1 är en tålig och snabb trampbil som finns att köpa till ett riktigt överkomligt pris. Denna bil är relativt snabb om man jämför med många av de andra trampbilarna på marknaden. Denna bil rekommenderas från 3 år av tillverkaren, men vi skulle ge rådet att inte köpa den till någon under 4 år. För de lite äldre barnen är det roligt att ha en bil som denna som kör snabbt och smidigt ute på gatorna.

Denna trampbil har en robust stålkonstruktion, något som gör att den tål det mesta den kan tänkas utsättas för. Det är roligt att köpa en trampbil som denna som håller i längden, och som förhoppningsvis kan ärvas av syskonen. Denna trampbil har en stor och robust sits som är bekväm att sitta på. Styrningen är lätt och rolig. För att orka trampa krävs att barnet uppnått en viss ålder, därför tycker vi att barnet bör vara just 4 år eller äldre för att denna lilla bil ska passa.

2. Plasto Tramptraktor Med Släp

Om du söker en billig men bra trampbil till barnen så kan vi rekommendera att ni tittar närmare på denna tramptraktor från Plasto. Som alltid gör Plasto bra produkter i budgetsegmentet. Denna tramptraktor är tillverkad på Åland och har egentligen allt man kan begära. Tramptraktorn är relativt lätttrampad, även för de yngsta barnen. Själva sitsen är bekväm och ratten känns robust och lättstyrd. Det besta med denna traktor är kanske ändå det medföljande släpet. Tack vare släpet får trampbilen ett mervärde då barnen tycks älska att lägga säker på släpet för att sedan transportera dem.

Detta är en billig och bra trampbil som passar till de flesta familjer. Enda nackdelen med denna produkt är att den känns och ser lite plastigare ut än de andra alternativen i vår topplista. Med tanke på att priset är så överkomligt så kan vi dock inte ha några större invändningar på materialvalet.

3. Injusa Arrow Mercedes Trampbil Gokart

Detta är ett mycket bra val för dig som vill ge något till barnet som sticker ut lite från mängden. Denna trampbil ser verkligen snabb och fräck ut på utsidan. På insidan är bilen lyckligtvis lika exklusiv som den ser ut. Sätet på denna trampbil är bekvämt och man sitter i en bra position för att kunna trampa med kraft. Sätet går även att justera beroende på hur lång man är. Det är lätt att köra snabbt med detta lilla fordon, något som så klart gör det än mer lockande för barnen. Positivt i detta fall är också att bilen har starka och effektiva bromsar.

Detta är en trampbil utöver det vanliga. Denna trampbil har lite bredare däck än många av de andra bilar vi testat. De stora och kvalitativa däcken gör att bilen rullar smidigt och att den känns stabil i alla lägen.

4. Rolly Toys Truck Volvo

Detta är en tramptraktor som får nästan alla andra trampbilar att framstå som tråkiga. Denna tramptraktor är mycket väl tilltagen, något som gör att den tål det mesta samtidigt som den är bekväm att sitta på även när barnen växer. Denna trampbil ser väldigt verklighetstrogen ut, som ett arbetsfordon i miniatyr. Vi gillar verkligen alla små detaljer som designats med omsorg för att skapa en verklighetstrogen känsla.

Något vi gillar med denna trampbil är dess stora hjul som gör att framkomligheten ökas. Om ni har ojämnt underlag i området där barnen ska leka så kan vi därför tipsa om att titta närmare på just denna modell.

Denna trambil är perfekt för barn som är fascinerade av fordon i allmänhet och kanske traktorer och arbetsfordon i synnerhet. Faktum är dock att denna tramptraktor skulle kunna göra vilket barn som helst exalterat.

Denna trampbil är lite dyrare än de övriga modellerna i vår topplista. Man får dock i detta fall verkligen den kvalitet man betalar för. Detta är ett stort och robust litet trampfordon för familjen som vill satsa på en leksak till barnen som man kan känna sig trygg med att den kommer tåla många års lekande utomhus.

5. BIG Trampbil Gaffeltruck

Om du vill ha en trampbil som överträffar det ordinära så är denna modell från BIG ett utmärkt val. Denna trampbil är nämligen designad som en gaffeltruck, något som så klart gör den oemotståndligt charmig på alla sätt och vis. Detta är en stor och rejäl trampbil som kostar mer än de andra fordonen i vår lista. Vi tycker dock att det är väl värt att lägga de extra pengarna om man har ett barn som kommer uppskatta en extraordinär trampbil som denna.

Detta är en slittålig trampbil som tål en vikt på hela 50 kg. Man kan lasta saker där fram på gaffeltrucken och köra omkring med dem, vilket så klart är oerhört roligt för vilken unge som helst. En pall ingår också på köpet för att göra leken extra verklighetstrogen.

Att tänka på när man köper en trampbil

Först och främst bör man ta barnets ålder i beaktan innan man köper en trampbil. För att kunna framföra en trampbil krävs en viss styrka och motorik för att kunna hantera tramporna på ett fullgott sätt. Om barnet är under 3 år gammalt så skulle vi avråda från att skaffa en trampbil, det är i så fall bättre att vänta lite tills tiden är mogen. För barn under 3 år finns istället så kallade gåbilar, springcyklar eller sparkbilar att tillgå. En sparkbil har alltså inte trampor men kan framföras genom att barnet sparkar sig fram med fötterna i marken.

När barnet blir lite äldre så blir de så kallade sparkbilarna mer ointressanta då det inte går att köra speciellt fort med dem. Med en sparkbil kommer man därför upp i en lite högre hastighet. Allt eftersom hastigheten ökar så ökar också behovet av att tänka på säkerheten. Vi rekommenderar alltid att man som förälder är nära till hands när barnen leker med trampbilen, detta särskilt om barnen leker i anslutning till en trafikerad väg. Om trampbilen är snabb så rekommenderar vi även att man samtidigt införskaffar en hjälm till barnet.

Vi tycker även att det är viktigt att man väljer en trampbil från en pålitlig tillverkare som uppfyller alla våra svenska märkningar och säkerhetskrav. En trampbil av god kvalitet är en säkrare leksak för barnen.

Äldre recension

Ferrari Gokart

Detta är en av de häftigaste trampbilarna vi har sett. Detta är en sportig och snabb trampbil komplett med Ferrariloggan och allt. Denna trampbil är dessutom väldigt slimmad, något som gör att den blir lättviktig och därmed enklare att framföra, även för de mindre barnen. Trots att bilen är slimmad så känns den väldigt robust i sin konstruktion. Bilen tål att köras på ojämnt underlag samt även att ta en och annan törn.

Vi gillar verkligen designen på denna trampbil. Hela bilen känns exklusiv, till utseendet men även tack vare den kvalitativa känslan på dess beståndsdelar. Den coola flaggan gör bilen än mer attraktiv att titta på, samtidigt som den hjälper till att öka synligheten när barnen är ute och trampar. Vi älskar även de fina starka färgerna. Detta är en lättrampad trampbil som vi varmt kan rekommendera.

Rulla till toppen