Bästa babykudden: Bäst i test 2023

Bra sömn är som vi alla vet viktigt för vårt långsiktiga välbefinnande. Alla som har barn vet dock att sömn kan bli något av en bristvara som förälder, särskilt när man har en nyfödd bebis i hemmet. Som förälder gör man självklart att för att sitt barn ska ha det bra, där ingår även bästa möjliga förhållande när bebisen ska vila och sova. Att ha rätt utrustning till barnet kan underlätta för att han eller hon ska få en bra sömn.

En nyfött barn behöver självklart en bekväm kudde att vila huvudet på. Det går dock inte bra med vilken kudde som helst utan vi skulle rekommendera att man skaffar en för ändamålet avsedd babykudde. En babykudde som är värt namnet är en kudde som är framtagen för att ge en ergonomisk sovställning samtidigt som den måste motverka skallasymmetri hos barnet. Att barnets skalle formas på ett oönskat sätt är tyvärr ett ganska vanligt problem då bebisars skallar är mjuka och lätt formas av tryck. Babykuddens viktigaste uppgift är därför att fördela trycka jämt över skallen, så att den inte formas på ett felaktigt sätt.

De 5 bästa babykuddarna 2023

Vi har testat ett antal olika babykuddar som finns att köpa i butiker ute i handeln och på nätet. Nedan har vi tagit fram en topplista med de produkter som är bäst i test just nu. Vi har har i vårt urval lagt stor vikt vid att kuddarna ska vara ergonomiska och säkra. Vi har även lagt fokus på kvalitet och pris. De produkter vi valt ut ger alla en bra kvalitet i förhållande till prislapp. De lite dyrare kuddarna i vår lista ger så klart lite mer kvalitet och hållbarhet, men de billigare varianterna tycker vi också står sig riktigt bra i konkurrensen. Vilket val som blir ditt beror så klart på hur mycket du är beredd att betala och på vad dina personliga preferenser är. Läs vidare för att se vilken kudde som passar bäst för just dig och ditt barn.

1. Candide Panda Babykudde Air

Vårt testvinnare är denna fina kudde från Candide. De fantastiska egenskaperna hos just denna modell gör att den går vinnande ur striden. Detta är en ergonomiskt utformad kudde som med vetenskapens hjälp motverkar skallasymmetri och ser till att babyn ligger i en för nacken helt naturlig linje. Kudden är också utformad med säkerhet i fokus och minimerar risken för kvävning.

Denna kudde har inte bara alla rätt på pappret, den känns även väldigt skön att ta på och vila huvudet mot. Fyllningen i kudden är formpressat viskoselastiskt skum som känns både luftigt och stödjande på samma gång.

Detta är en kudde som vi kan rekommendera till alla bebisar som inte börjat utveckla skallasymmetri. Kudden är designad så att den fördelar trycket jämt över skallen så att den kan behålla sin runda form. Om babyn olyckligtvis redan fått problem med skallasymmetri skulle vi istället rekommendera att man använder en specialkudde som är designad för att motbalansera detta problem.

2. Buddy & Hope Flounce Babykudde

Detta är en babykudde som är fin att titta på, men lyckligtvis även skön att sova på. Denna modell finns i flera fina färger, alla med samma genomtänkta design. Denna kudde har en mjuk stoppning som formar sig efter bebisens känsliga huvud. Själva tyget på utsidan är mjukt och behagligt. Vi gillar skarpt även den fina volangen som dekorativt löper runt kudden.

Denna kudde kan börja användas direkt efter födseln. Produkten känns genomgående mycket tåligt och kvalitativ. Eftersom kudden kan tvättas i maskin i 40 grader så är det enkel att hålla ren och fräsch under sin livslängd. Produkten är gjord till 100% av bomull och är fri från skadliga ämnen. Ett tryggt och snyggt val, helt enkelt.

3. That’s Mine Babykudde Comfy Me Mini Flower

That’s Mine har tagit fram en babykudde som vi gillar skarpt. Denna kudde är väldigt skön att ta på och att vila sitt huvud mot. Tyget på överdraget är väldigt mjukt och lent, och stoppningen är stödjande samtidigt som den är tillräckligt mjuk för att fördela tyngden över hela huvudet.

Denna modell är speciellt framtagen för att vara ett bra stöd när det är dags för amning eller flaskmatning. Att ha en kudde som är specifikt designad för detta syfte hjälper faktiskt en hel del när det är matdags. Vi upplever att babyn blir lugnare när den får vila huvudet med rätt stöd, och det blir lättare för oss föräldrar att utföra matningen när bebisen läggs i en bekväm position som möjliggörs av kudden.

Just denna kudde ger även ett mervärde då den har en filt som kommer med på köpet. Filten ligger i en ficka på baksidan av kudden. Filten är avsedd för att använda som täckning när det är dags för amning, men går även att använda för annat syfte. Tack vare att man alltid har en filt med sig så är denna produkt perfekt att ta med sig på resan.

4. Bo Jungle Babykudde Cosy Jersey

Detta är den bästa billiga babykudden i vårt test. För ett pris som är lägre än två hundralappar får man en riktigt bra babykudde som har alla egenskaper man kan begära av en kudde i denna prisklass.

Kudden är ett mjukt jerseyöverdrag som känns väldigt skonsamt mot huden. Det lilla hålet i mitten gör att babyn hamnar i en skön och understödd sovposition som dessutom motverkar skallasymmetri.

Denna kudde är designad för att kunna användas redan från födseln. Det känns tryggt att använda en kudde som denna som är väl beprövad och som ger en bra ergonomisk sovposition samtidigt som den fördelar stödet jämt över huvudet.

5. BabyMatex Klin Air Baby Kudde

Detta är ett av de bästa valen man kan göra om man söker en luftig kudde som håller babyn torr och ventilerad. Denna modell är nämligen designad för att luft ska kunna strömma genom den och därmed ta med sig oönskad fukt bort från kudden. Kudden har dessutom ett vattenavstötande membran på utsidan av polyuretan som ser till att fukt inte samlas mellan barnets hud och kudden.

Detta är en relativt billig babykudde som med hjälp av smart design skapar en naturlig luftcirkulation. Fukt mot barnets känsliga hud är inte bra när han eller hon ligger och vilar, därför är denna kudde ett bra val för alla småbarnsföräldrar som vill sitt barn det allra bästa. Att kudden är mjuk och bekväm gör också sitt till att vi verkligen tycker om produkten från BabyMatex!

Rulla till toppen