Bästa babymössan: Bäst i test 2023

Barn är väldigt känsla för kyla och vind, särskilt bebisar. Nästan oavsett årstid så kan det finnas en funktion med att skydda barnet med en riktigt bra babymössa. Är det kallt ute så behöver babyn en mössa för att hålla huvudet varmt. Bara några sekunder utan mössa på hösten eller vintern kan leda till obehag. Vid kallt och blåsigt väder bör man ha en mössa som även skyddar öronen ordentligt. Vid solsken kan en babymössa fylla en viktig funktion i att fjärma barnet från den skadliga UV-strålningen.

Topplista

Vi har jämfört ett stort antal olika babymössor. Till vår topplista är vi valt ut de fem mössor som vi anser är bäst i test just nu. Vi har valt mössor av hög kvalitet då vi tycker det är viktigt att satsa på värmande och funktionella mössor som håller i längden. Vi har medvetet försökt plocka ut mössor med lite olika material och design så att det ska gå att hitta något för alla smaker. Gemensamt för alla våra utvalda produkter är att de är prisvärda sett till utbudet på marknaden i stort. Det finns ingen anledning att betala mer för andra mössor som ger en likvärdig eller till och med sämre kvalitet.

1. Kombi Baby Animal Mössa

Detta är en riktigt varm och go mössa till babyn. Att mössan från kombi dessutom är bedårande söt gör ju verkligen inte saken sämre. Faktum är att detta är en av de finaste mössorna vi sett. Det finns några mössor på marknaden med liknande design men de kostar åtskilliga hundralappar mer än denna fina mössa från Kombi.

Denna mössa har ett fint virkat yttre som nästan ser handvirkad ut. På insidan har mössan täckt med mjukt och värmande fleecetyg. Polyester- och elastanmaterialet känns väldigt mjukt och behagligt, samtidigt som det gör en viktig insats i att hålla huvudet varmt. Denna fina och prisvärda babysmössa finns att köpa i flera olika fina färger.

2. Elodie Details babymössa

Elodie details har en serie med några av de enligt oss bästa babymössorna man kan få tag på. Deras mössor är oerhört charmiga med deras gammaldags desgin. Samtidigt som de har en design som sticker ut från mängden erbjuder de även en otroligt bra kvalitet i förhållande till deras jämförelsevis låga pris. För ett pris kring två hundra kronor så får man en funktionell och tåliga babymössa som kommer kunna vara med familjen under lång tid.

Elodies mössor är gjorda av bomull, något som gör dem tåliga och lätta att hålla rena. Mössorna känns isolerande mot kylan samtidigt som de kan andas. På insidan finns en mjuk fodring som är skonsam såväl som bekväm mot babyns huvud.

Denna mössa har ett inbyggt solskydd som skyddar barnet från den farliga UV-strålningen på soliga dagar. Denna modell passar bäst för åldern 3-6 månader. Elodie Details har en mängd färger och mönster på sina mössor med samma fina design. Följ gärna länkarna nedan till återförsäljare för att se de olika utseendena.

3. Lindberg Kenner Baby Mössa

Detta är en moderiktig och kvalitativ babymössa som känns riktigt lyxig. Tack vare att materialet är en blandning mellan bomull och ull så får man ullens alla värmeisolerande och fuktavstötande egenskaper tillsammans med bomullens mjuka yta.

En av de bäst detaljerna med denna mössa är de söta och värmande skydden för öronen. Självklart är det viktigt att hålla huvud och öron varma när man är så liten, denna mössa ser till att göra så med bravur. Under hakan finns en snörning som ser till att hålla mössan på plats. Tack vare snörningen så sitter mössan på plats utan att störa, samtidigt som den inte släpper in någon kall luft. Värt att nämna är även den dekorativa och supergulliga lilla tofsen på huvudet. Detta är en av de allra bästa mössorna vi testat!

4. Mini Dreams mössa 

Mini Dreams har gjort en stickad mössa för åldern 0-6 månader. Det som först fångade vår uppmärksamhet med denna babymössa var dess mysiga utseende. Mössan finns i flera olika färger, alla med samma stickning. Lyckligtvis är denna mössa inte bara fin att titta på, den är även skön att ha på sig och den värmer bra när det är kallt utomhus.

Högst upp på denna mössa finns en dekorativ tofs av fuskpäls som definitivt gör sitt till att bidra till det fantastiskt fina utseendet. Denna mössa är tillverkad till hundra procent av bomull, något som gör att man kan tvätta den i maskin i 40 grader utan problem. Det finns en del andra mössor som visserligen är fina men som inte tål maskintvätt så bra. Därför väljer vi i alla lägen att satsa på en mössa som denna som faktiskt tål att tvättas. När man har barn så vet man hur snabbt kläderna blir smutsiga så möjlighet till tvätt är alltid något av ett måste.

5. Helly Hansen Kids Outline Mössa Baby Trooper

Detta är en mössa från Helly Hansen som sätter funktionaliteten i första rummet. Denna mössa finns även i större storlekar för de lite större barnen. Denna mössa är stilren och enkel utan några krusiduller. Mössan är enkel att ta på och ta av, precis som man vill ha det när man har små barn.

Denna mössa är tillverkad av en blandning av akryl, polyamid och elastan, något som gör den väldigt lättviktig. Mössan känns väldigt oöm, något som gör att man kan ha det till vardags utan att det slits. Denna mössa har en lite mer traditionell utformning där man satsat på användarvänlighet snarare än dekorativa detaljer.

Måste man ha mössa på hösten?

När sommaren är slut och det börjar bli lite mer blåsigt och kallt ute så bör man definitivt sätta en mössa på bebisen. Ju yngre barnet är desto känsligare är huvud och kropp för kyla och vind. Det är därför bättre att sätta på mössan för tidigt än för sent. Innan det blir riktigt kallt behöver mössan självklart inte vara fullt så tjock som den är på vintern. På hösten räcker det oftare med en lite tunnare mössa av bomull.

Rulla till toppen