Bästa resväskan för barn: Bäst i test 2023

Att resa med barn kan vara en utmaning. För att göra resan lite smidigare så är det bra att förbereda sig noggrant. Att ha med sig bra utrustning underlättar också en hel del. Genom att införskaffa en resväska anpassad för barn så kan barnet förhoppningsvis bära sin egen väska. Det finns även rullväskor som är anpassade för att barnen ska kunna åka på dem om de blir trötta i benen. Tyvärr finns det många resväskor för barn med tveksam kvalitet. Att köpa en väska som går sönder under resans gång kan skapa onödiga problem. Satsa därför hellre på en bra och hållbar väska som verkligen tål att användas.

Topplista

Nedan har vi valt ut de resväskor för barn som vi tycker är bäst i test. Vi har valt ut lite olika typer av väskor, allt för att du ska kunna hitta något för varje tillfälle. Vi har enbart valt ut produkter som är slitstarka och som håller en hög kvalitet. Väskorna vi valt ut kan alla hanteras av barn på ett ergonomiskt och smidigt sätt. Vissa av väskorna tål till och med att barnen sitter på dem medan man drar dem, något som kan vara en räddare i nöden när barnen blir för trötta för att gå för egen maskin.

1. JetKids by Stokke bedbox

Detta är en mycket unik och innovativ väska som har flera funktioner i en. Väskan är mycket robust, något som gör att den skyddar innehållet i alla lägen. Faktum är att väskan även är gjord för att barnet ska kunna sitta på den. Om ditt barn får trötta ben så kan han eller hon sitta på väskan medan du drar den.

Det verkligt unika med just denna produkt är att den går att i kombinera med sätet på flygplanet för att skapa en säng (madrass ingår också). Så länge barnet är i åldern 2-7 år så bör det finnas plats att ligga ner någorlunda bekvämt på de flesta flyg. Denna väska går även att använda på andra resor såsom på tåg eller båt. Det ska även sägas att resväskan självklart även är en helt funktionell resväska med gott om förvaringsutrymme för barnens saker!

Detta är en produkt av allra högsta kvalitet. Väskan känns så robust och stark att vi tror att vi kommer kunna behålla den under väldigt många år framöver. Stokkes resväska är väldigt lätt att köra runt med. Framhjulen är helt svängbara och väskan absorberar stötar, något som gör att den går jämt även på ojämnare underlag.

2. Samsonite Dreamrider Resväska 28L

Detta är ytterligare en högkvalitativ resväska som barnet kan sitta och åka på. Tillverkaren är Samsonite som gör förstklassiga väskor både för barn och vuxna. Genom att betala några hundralappar extra för en väska som denna så sparar man förmodligen pengar långsiktigt då man får kvalitet som håller i längden. Längst fram på väskan finns ett handtag som barnet kan hålla i sig i när han eller hon sitter på väskan. Med hjälp av dragremmen kan du dra väska medan barnet sitter på plats. Denna väska har även en axelrem som gör att man kan bära den när så krävs.

Väskan är gjord av hård polypropen och känns i princip omöjlig att ta sönder. Produkten har ett inbyggt lås av hög kvalitet. Det faktum att resväskan också har stora och lättrullande hjul gör att barnet själv kan dra väskan under de flesta förhållanden. Denna modell finns i flera olika färger och utföranden. Vi föll speciellt för denna version med en fin gepard på. Följ gärna länken till återförsäljaren nedan för att se alla olika motiv som finns att köpa.

3. Liewood Jeremy resväska

Detta är en av de mest charmiga resväskorna för barn som vi sett. Lyckligtvis är denna modell även väldigt funktionell. Väskan har flera olika fickor, något som gör det lättare att organisera barnens grejer vid packningen. Produkten faller inom de mått som normalt sett är godkända som handbagage på flyget!

Vi gillar det faktum att denna produkt har flera olika handtag, varav ett teleskophandtag. Tack vare de olika handtagen så blir det lätt för både barnet och oss vuxna att bära eller rulla väskan på bekvämast möjliga sätt. Genom att välja just denna produkt gör man också miljön en tjänst eftersom den är tillverkad av hundraprocentigt återvunnen polyester. Designen men ett björnansikte på framsidan gör verkligen att barnen älskar denna resväska. Det unika utseendet gör också att det alltid är lätt att hålla koll på sin egen väska. Denna produkt finns i flera olika fina färger, alla med samma innovativa design.

4. Heys Travel Tots Resväska

På temat lekfulla resväskor tar detta paket hem priset. Detta är ett set med två matchande resväskor som föreställer nyckelpigor. Samma tillverkare har även andra modeller föreställande andra djur. En bra resväska för barn är en resväska som barnet själv vill ta hand om. Eftersom denna produkt är så pass rolig så är det nästan svårt att få barnen att släppa taget om den. Den stora väskan har en volym på 13,8 liter medan medföljande ryggsäck rymmer 3,4 liter.

Den stora väskan är verkligen anpassad för att barnen ska kunna rulla den själva. Hjulen kan rulla även när väska hålls i en väldigt låg vinkel. Draghandtaget har en spärrknapp som gör att väskan beter sig så som man önskar när man drar den.

En finess som vi verkligen gillar med detta set är att ryggsäcken är designad för att kunna fästas på dragväskan. På detta sätt kan man dra väskorna samlat om man så vill.

5. American Tourister Disney Spinner Resväska 

American Tourister har en serie med mycket kvalitativa resväskor för barn med Disneymotiv. Enligt vår erfarenhet så kan en del resväskor för barn förvisso vara roliga och populära bland barnen, men de håller inte alltid en acceptabel kvalitet. Därför blev vi glada när vi hittade American Touristers väskor som håller samma höga kvalitet som motsvarande modeller för vuxna. Tack vare de fina Disneymotiven blir det även lätt att göra barnen entusiastiska att få nya resväskor. Genom att besöka återförsäljaren nedan kan du se de olika motiven och storlekarna på resväskorna som passar både för killar och för tjejer.

Denna serie med resväskor finns i flertalet olika storlekar något som gör att det går att hitta ett alternativ för de flesta tillfällen och för barn i alla åldrar. Alla väskor har relativt stora hjul, något som gör att de rullar smidigt på alla underlag. Det finns även ett inbyggt kombinationslås som håller innehållet i väskan säkert.

Behöver barnen en egen väska?

Vissa tycker det är enklare att ha alla prylar i en och samma väska. Det finns dock fördelar med att låta barnen ha sina egna väskor. Genom att ge barnet en egen väska så har man bättre koll på var barnens prylar är. Om alla har sin egen väska så hittar man snabbt kläder och leksaker när de behövs. Om barnet är tillräckligt gammal för att bära eller dra sin egen väska så är det så klart en fördel att man kan hjälpas åt att dela på bördan. Resan kan faktiskt också bli lite roligare om barnet får ta ansvar för sin egen väska. Många barn känner sig lite stolta att det är vuxna nog att få ha sin egen väska med sig på resan.

Rulla till toppen