Bästa doktorsväskan för barn: Bäst i test 2023

Doktorsväska som är bäst i test

Genom att leka lekar med inspiration från verkligheten så får barn möjlighet att skapa perspektiv och bearbeta saker de upplever. Att leka doktor har nog varit något barn har lekt så länge det funnits doktorer. Att leka doktor ger barnet chans att öva sina empatiska förmågor. Barns lekar som handlar om att ta hand och vårda andra människor är något som borde uppmuntras. Att ge barnet en doktorsväska i leksaksformat kan vara ett sätt att uppmuntra barnen till att leka denna typ av lekar.

Topplista

Vi har testat och granskat många olika doktorsväskor för barn som finns att köpa i svenska butiker. Nedan har vi valt ut de väskor vi tycker är bäst i test. Vi har valt ut de produkter som vi tycker håller en hög kvalitet i förhållande till pris. En prioritet har varit kvalitativa och slittåliga produkter. Vi tycker nämligen att produkter för barn ska tåla att lekas med, utan att de riskerar att gå sönder. Läs vidare för att se de olika produkterna i vår topplista.

1. Kids Concept Doktorsväska

Detta är en riktigt storsäljare vad det gäller doktorsväskor för barn. Vi kan verkligen förstå varför just denna väska från Kids Concept har blivit så populär. Priset på denna väska är faktiskt otroligt billigt om man tittar närmare på vad man faktiskt får för pengarna. Trots ett pris på under tre hundra kronor så får man här riktigt kvalitativa små doktorsinstrument i trä. Många av konkurrenternas väskor kostar precis lika mycket men har inte alls samma kvalitet och detaljrikedom i instrumenten.

I detta paket finns allt man behöver för att kunna leka läkarmottagning på ett verklighetstroget sätt. Här finns bland annat stetoskop, pillerburk, spruta, reflexhammare och termometer med mera. Det bästa med detta set är att alla instrument är gjorda av trä. Tack vare materialvalet så kommer man kunna leka med denna läkarväska hur mycket som helst, utan att de olika tillbehören går sönder. Allt känns slittåligt och kvalitativt, så även väskan.

2. JaBaDaBaDo Doktorsväska

Detta är den mest påkostade doktorsväskan i vårt test. Med tanke på den stora mängden tillbehör och kvaliten på alla instrument så är detta det bästa valet för den som vill ha det allra bästa. Denna läkarväska kostar dock lite grann mer än de andra produkterna i vår topplista. Är man dock beredd att betala lite extra för att få kvalitet som verkligen håller i länden så tycker vi att det är väl investerade hundralappar att köpa just detta fina set från JaBaDaBaDo.

Detta paket finns hela 9 stycken olika tillbehör, något som gör att man kan leka med den mycket utan att tröttna. I paketet finns bland annat: spruta, stetoskop, medicin och pillerburk, reflexhammare, blodtrycksmätare, termometer med mera. En rolig detalj är också den lilla doktorshatten så att man kan ta sig an sin yrkesroll med seriositet. Detta är en av de bästa doktorsväskorna för barn vi någonsin sett, bra jobbat JaBaDaBaDo.

3. Melissa & Doug Paw Patrol Doktorsväska

Detta är ett litet lekset med tema från oerhört populära Paw Patrol. Denna leksak kommer gå hem hos vilka barn som helst. I detta set finns allt som behövs för att man ska kunna leka doktor eller veterinär. Det finns ett antal olika instrument av plast så variationen i leken blir stor. Det bästa av allt är att denna doktorsväska har formen av en cool ambulans. Bli en hjälte och kom först på plats till olycksplatsen för att hjälpa och rädda patienten!

Både vi och barnen charmas av det fantasifulla upplägget på denna väska. Tack vare många prylar så ser vi att detta set kommer kunna få en lång livslängd. Lyckligtvis håller alla delar en god kvalitet och tål att lekas med.

4. Greta Gris Doktorsväska 15 Delar

Detta är den stora doktorsväskan som är ett bra val till syskonen som ska dela eller till barnet som helt enkelt gillar många valmöjligheter i leken. Detta set innehåller hela 15 olika delar, något som gör att man kan göra sjukhuslekarna mer verklighetstrogna. I detta paket finns diverse verktyg för att ställa en korrekt diagnos, såsom febertermometer, stetoskop, öronkikare med mera. Här finns också material för att behandla sin patient när diagnosen väl är ställd. För att bota sina patienter så har man här bland annat tillgång till plåster och diverse mediciner.

Det kanske bästa med detta med detta paket, förutom dess rikliga tillgång på instrument, är förmodligen temat. Greta Gris är som bekant ett mycket populärt tema bland barnen, något som gör dem än mer exalterade att leka med just denna doktorsväska.

5. VIGA Doktorsväska

Detta är ett bra budgetalternativ om du letar efter en billig doktorsväska som ändå är bra. Självklart håller kvalitén inte samma nivå som de doktorsväskor som är någon eller ett par hundralappar dyrare. Däremot får man här en bra balans mellan ett lågt pris och ett bra utbud på instrument och andra sjukhusdetaljer att leka med.

Att leka doktor handlar mycket om vad man har för möjlighet till fantasi. Självklart kan bra och verklighetstrogna instrument vara något som hjälper till i att skapa en fantasivärld i sjukhusmiljö. I detta paket får man med de mesta man behöver för att kunna vara en professionell doktor. Något vi särskilt gillar med detta lekset är att delarna är så färgglada. Allt levereras i en fin liten läkarväska.

Om vårt test

Hur valde vi då ut vilken produkt som skulle utses till bäst i test? Vi har granskat och testat en mängd olika doktorsväskor för barn för att avgöra vilka av produkterna som var värdiga att ta sig hela vägen upp på vår topplista. En viktig faktor har varit att väskorna, och instrumenten där i, ska hålla en hög kvalitet så att de tål att lekas med utan att de riskerar att gå sönder. Leksaker är låg kvalitet kan utgöra en säkerhetsrisk. Dessutom är det ju väldigt tråkigt när något man betalat pengar för plötsligt behöver slängas, särskilt om de inte håller lång tid alls.

En annan viktig bedömningsfaktor har varit att instrumenten bör se någorlunda verklighetstrogna ut så att de verkligen inspirerar till lek. Om prylarna dessutom haft en lekfull design så har detta helt klart varit ett plus. Den bästa doktorsväskan är trots allt den som barnen gillar att leka med. Slutligen har pris varit en viktig faktor när vi jämfört de olika produkter vi testat. Detta innebär att vi prioriterar de varor som vi tyckt gett bra värde i förhållande till deras prislapp.

Rulla till toppen