Bästa docksängen: Bäst i test 2022

Docksäng

Att leka med dockor är något som kan vara både roligt och utvecklande, både för pojkar och flickor. Studier visar att leken kan utveckla barnens empatiska förmågor. Genom att skaffa tillbehör till dockorna så kan leken utvecklas, och bli mer verklighetstrogen. Självklart behöver dockorna likväl som vi människor någonstans att sova för natten. Genom att natta dockan får barnen möjlighet att visa hänsyn och omtanke. Att natta dockan kan också vara en rutin som sedan lockar barnet till att själv gå och lägga sig i sin egen säng.

Vi har testat ett antal olika docksängar. Nedan har vi valt ut de produkter vi tycker allra bäst om just nu. Vi har försökt att välja ut lite olika typer av produkter så att det ska gå att hitta något för de flesta smaker. Gemensamt för alla våra docksängar i topplistan är att de känns kvalitativa, lektåliga och att de är prisvärda om man ser till utbudet i stort. PS, se gärna även vårt test av sminkdockor.

Topplista

1. Sebra docksäng

Klassiskt designad docksäng

Detta är docksängen för dig som vill ha det allra bästa. Denna säng håller mycket hög kvalitet och har en fantastiskt fin design. Faktum är att denna säng för dockor ser nästan identisk ut som Sebras barnsängar. Det är väldigt häftigt att kunna låta dockan sova i en likadan säng som barnet själv kanske sover i. Oavsett om ni har en vanlig säng från Sebra i barnens rum eller inte så utgör denna fina docksäng ett dekorativt element i rummet. Eftersom sängen är så fin så höjer den designnivån på ett helt rum, och även mysighetsfaktorn ska sägas. Denna säng är helt tillverkad av trä, något som ger den en lång livslängd. En kvalitativ produkt som denna har ett högt andrahandsvärde och kan ärvas vidare till syskonen eller säljas vidare till en annan familj när den inte används längre.

Denna docksäng har relativt låga kanter som omger den. De låga kanterna gör det lätt och smidigt även för de minsta barnen att lägga i och ta upp dockan ur sängen. Denna säng finns att köpa i flera olika färger. Vi föll för den tidlöst vita versionen. Självklart är alla versioner målade med giftfria vattenlösliga färger.

2. Smallstuff Docksäng

Detta är en väldigt fin docksäng med en exklusiv känsla. När man tar på denna handgjorda docksäng av trä så känner man att den är av mycket hög kvalitet. Denna produkt är designad i Danmark och kan få vem som helst att le av dess bedårande utseende. Denna docksäng kostar en del i inköp men vi tycker att den är väl värd sitt pris med tanke på den design såväl som kvalitet som man får för pengarna. Smallstuff Docksäng utgör en fin inredningsdetalj i barnens rum och både barnen och vi vuxna älskar den!

Denna säng har ett retroinspirerat utseende. Vi älskar dess höga gavlar. Tack vare att sängen är öppen på sidorna så blir det lätt för barnen att natta sina dockor. En stort plus med denna produkt är att man får med en fin madrass på köpet. Innermåtten passar dockor som är upp till 49 centimeter långa.

3. Kids Concept Docksäng

Detta är verkligen en charmig liten docksäng som direkt väckte vårt intresse när vi såg den. Docksängens sticker ut från mängden tack vare dess lite annorlunda design. Det faktum att denna docksäng står på hjul gör den också unik från andra mer stationära möbler. Det faktum att docksängen går att rulla gör att även barnen kan flytta på sängen när det behövs.

Det faktum att denna docksäng är gjord av naturfärgat trä gör att den ser mysig ut att ha stående i vilket rum som helst. En fördel med denna produkt är också att man får med ett fint bäddset på köpet. Detta är en lite mindre säng som passar för dockor som är upp till 45 centimeter långa.

4. Docksäng Inklusive Påslakanset

Detta är en relativt billig docksäng från Kids Concept som dock fyller sitt syfte väl. För alla som inte vill spendera en mindre förmögenhet på en docksäng så är detta ett mycket bra alternativ. För några hundralappar så får man här en bra och stabil docksäng av MDF av det lite enklare slaget. Denna produkt har en utformning som kan liknas vid en klassisk vagga men som stå stabilt på golvet tack vare dess fyra ben. Denna produkt är 30 centimeter lång och passar därför för de lite mindre dockorna eller gosedjuren.

Med tanke på att det även ingår påslakan och en kudde i polyester till denna produkt så får vi säga att priset är väldigt attraktivt. Om du letar efter en billig men bra docksäng som tål att lekas med så är detta ett val vi kan rekommendera.

Hur vi valde bäst-i-test-docksängar till vår topplista

När vi testat de olika docksängarna så har vi noggrant gått igenom deras konstruktion och materialval för att avgöra hur bra de är. Vi har valt ut docksängar som känns tåliga och slitstarka. Självklart har vi bara valt ut produkter som vi känner kommer kunna tålas att lekas med under många år utan att de går sönder eller tappar i utseende eller funktion.

En annan faktor som inte får underskattas är docksängens design. En bra docksäng måste självklart även se inbjudande ut och locka barnet till lek. Det är också en fördel om produkten utgör ett fint och dekorativt tillskott till rummet. En annan viktig bedömningsfaktor har varit priset. Vi har endast valt ut produkter som vi anser erbjuder ett bra värde i förhållande till prislappen. Det finns både dyrare och billigare varianter där ute men de produkter du kan läsa om här erbjuder en bra kombination av kvalitet i förhållande till prislappen.

Resultatet av våra tester ser du ovan. Vi har valt ut fyra stycken riktigt bra docksängar som vi anser vara bäst i test just nu.

Rulla till toppen