Bästa barngrinden: Bäst i test 2022

Säkerhetsgrind för barn

Med en barngrind så kan man på ett säkert sätt stänga av en del av hemmet för att skydda sitt barn. Barngrindar kan vara konstruerade för att sättas i en helt vanlig dörrkarm. Vissa av barngrindarna är även designade för att kunna sättas i en trappa för att undvika fallolyckor. En bra barngrind måste hålla en viss standard så att man kan vara säker på att den håller sig stängd i alla lägen.

De 5 bästa barngrindarna

Vi har granskat en mängd olika säkerhetsgrindar för barn. Nedan har vi valt ut de fem produkterna vi gillar allra bäst. Vi har medvetet valt ut lite olika typer av modeller så att det ska vara lätt att hitta en som passar för just dina behov. Följ gärna länkarna till respektive butik för att få mer information och mått på grindarna. Alla grindar passar inte till alla dörröppningar så det är viktigt att läsa specifikationerna innan du gör ditt val.

1. Hauck Säkerhetsgrind

Detta är ett mycket bra väl för dig som vill ha en säker grind utan krångel. Denna produkt är nämligen väldigt enkel att installera. Väl på plats sitter grinden mycket stabilt och ställer inte till med några problem. Denna grind har en dubbelsäkrad stängningsmekanism, något som garanterar att den inte går att öppna av misstag. Grinden har dessutom en förmåga att justera sig själv för perfekt passform.

Denna grind kostar någon eller några hundralappar mer än de allra billigaste budgetmodellerna på marknaden. Vi tycker dock att det är väl värt att betala några kronor extra för att få en kvalitativ och problemfri grind som denna. Denna grind ser snygg och stilren ut samtidigt som den känns mycket säker och stabil.

2. BabyDan Säkerhetsgrind Multidan

BabyDan gör ett antal säkerhetsgrindar som är välkända på marknaden. Vår favorit är denna väl beprövade barngrind. Eftersom denna grind varit med ett tag, och använts av tusentals konsumenter, så kan man känna sig trygg med att detta är en säker och kvalitativ grind som kommer att hålla i längden.

En av fördelarna med denna grind är det faktum att tillverkaren designat så att den är mycket enkel att både sätta dit och ta bort. Grinden går snabbt att installera och när den behöver tas bort behöver man inga verktyg. En annan fördel med denna modell är att den kan öppnas från båda hållen. Det är därmed lätt att få grinden att passa in i vilket hem som helst, så länge själva dörröppningen är mellan 62,5 och 106,8 centimeter. Detta är en pålitlig barngrind som är väl värd vår rekommendation.

3. Troll Fällgrind 100 cm

Detta är en riktig kvalitetsprodukt tillverkad av nordisk björk. Den vattenbaserade färgen såväl som limmet i fogar är helt giftfri, därför kan man känna sig trygg med att låta barnen komma nära grinden. Denna produkt är tillverkad i Sverige, något som så klart känns extra tryggt. Denna grind har genomgått noggranna tester både i Sverige och andra länder. Eftersom grinden är vältestad och varit ute på marknaden ett tag så kan man känna sig säker på att det är en mycket noggrant granskad grind man använder.

Denna säkerhetgrind passar för öppningar som är upp till 106 centimeter breda. Detta gör att grinden passar i de flesta dörrar som finns i våra svenska hem. Förutom att denna grind känns väldigt trygg och robust så gillar vi även dess snygga och stilrena design skarpt.

4. SEGR Fällgrind Standard 

Detta är en intressant grind att titta närmare på eftersom den är så mångsidig. Denna grind går att använda både i dörröppningar men även i trappor. Eftersom vissa grindar inte håller måttet för just trappor så är det ett plus att denna grind även kan användas där. Denna grind är både fällbar och svängbar, något som även det ökar flexibiliteten.

Denna grind är relativt lättviktig, något som är positivt när man ska flytta den eller ställa undan den. Trots sin lätta vikt så är det omöjligt att rubba grinden när den väl är korrekt monterad. Väl på plats känns grinden helt robust och säker.

Något vi gillar skarpt med denna lösning är att grinden går att kapa med såg, så att man kan anpassa den efter sin egen storlek på dörröppningen. Tack vare att grinden går att anpassa på detta sätt så kan man alltid vara säker på att den går att anpassa efter dörröppningen.

5. Lascal KiddyGuard Avant Säkerhetsgrind 120 cm

Detta är en testvinnande barngrind som är mycket omtyckt av användarna. Denna grind kostar betydligt mer i inköpspris än de andra produkterna i vår topplista. Vi tycker dock att denna barngrind är väl värd sitt pris med tanke på den teknologi och bekvämlighet man får på köpet.

Något som är positivt med denna barngrind är att den är designad för att kunna öppnas med endast en hand av oss vuxna. Att kunna ha den andra handen fri när man har småbarn är väldigt tacksamt. Denna grind är designad som en rullgardin, detta gör att produkten tar minimalt med plats när den är hopfälld. En annan praktiskt detalj är den inbyggda timern. Man kan med hjälpa av timern bestämma hur länge grinden ska vara olåst när man passerar den.

Detta är en noggrant testad säkerhetgrind som vunnit flera bäst-i-test-utmärkelser. Detta är produkten för dig som är beredd att betala extra för att få det allra bästa.

Hur vi valde vilka säkerhetsgrindar som är bäst i test

Genom att läsa på vad som krävs av en riktigt bra barngrind så har vi kunnat upprätta en checklista med egenskaper som skulle vara uppfyllda för att produkterna skulle platsa i vår topplista. Vi har läst recensioner och tester i andra tidningar, såsom exempelvis NY Times, för att få tips om vilka krav som bör vara uppfyllda, men även vilka de bästa produkterna just nu är. När vi listat ett antal högpresterande barngrindar så påbörjade vi vårt eget jämförelsearbete. Vi har jämfört tekniska specifikationer, materialval och konstruktion med mera mellan ett antal olika barngrindar som finns att köpa på den svenska marknaden.

Vi har valt ut grindar som vi anser håller en hög kvalitet i förhållande till pris. En barngrind måste självklart vara säker och hålla en hög kvalitet så att den inte riskerar att slitas över tiden på ett sätt som skulle kunna äventyra barnens säkerhet. Resultatet av våra efterforskningar ser du ovan. Vi har valt ut fem riktigt bra produkter som är väl värda vår rekommendation.

Rulla till toppen