Bästa blöjhink: Bäst i test 2021

barn och blöjhink

Att byta blöjor på löpande band tillhör småbarnslivet. Som tur är så finns det många smarta och moderna blöjhinkar att välja mellan. Ju bättre blöjhink du väljer, desto mindre otrevlig lukt behöver du stå ut med.

Det är också på det viset att det är kul att ha en så snygg blöjhink som möjligt. Då det finns många fina varianter att välja mellan kan man enkelt få allt i ett. Att slippa välja mellan estetik och funktion är alltid lika positivt. Det spelar ingen roll vad det handlar om, praktiska saker i hemmet som dessutom är snygga är alltid välkommet!

Vi har valt ut våra tre favoriter på marknaden för tillfället. Det är bara för er att hänga med oss nedan för att ta er en titt!

Topplista

1. UBBI Blöjhink

ubbi blöjhink

Med Ubbi Blöjhink får du en kanonbra produkt som har en blöjkapacitet på mellan 23-58 blöjor. För nyfödda barn är det alltså en kapacitet på 59 blöjor som gäller. Det är en bra storlek, så detta är ett bra val endast av den anledningen. Det finns även många andra fördelar med just denna blöjhink, så att den hamnar som vinnare i testet är inte konstigt.

Blöjhinken från UBBI är prisbelönt och den är dessutom både innovativ och bra för miljön. Du väljer själv om du vill använda dig av UBBI tygpåsar, engångspåsar eller vanliga påsar. Oavsett vilken typ av påse du föredrar passar de med denna blöjhink. Det är väldigt smidigt när det inte krävs specialpåsar.

Produkten är tillverkad i stål och den har både barnsäkert lås och förslutande gummipackningar som förhindrar lukt. Den nytänkande designen bakom skjutlocket är en av de stora fördelarna. Även det faktum att det är så lätt att rengöra, fylla och tömma den gör att den är ett mycket bra val. Du rengör den snabbt och smidigt med en fuktig trasa.

2. Diaper Champ One

Här har vi ännu en smidig och fint designad blöjhink. Denna kommer från Diaper Champ och namnet skvallrar om vad detta är för typ av produkt. Den är väldigt praktisk och helt luktfri. Med ett smart säkerhetslås är det 100 % barnsäker, vilket är ett stort plus.

Då den har en stilren design behöver du inte oroa dig över att den ska förstöra känslan i din inredning. Likt blöjhinken från UBBI är även detta en blöjhink som inte kräver speciella refillpåsar. När det är dags att slänga blöjan är det bara att dra handtaget till öppet läge. Därefter lägger du blöjan i öppningen och drar handtaget till stängt läge. Klart!

Hinken har följande mått:

H52 cm

L38,5 cm

B28,5 cm

Den väger cirka 3 kilo och den har plats för upp till 40 blöjor.

3. Korbell Plus

Denna blöjhink har en volym på 26 liter och den är 57 cm hög. Bredden ligger på 35 cm medan djupet är på 25 cm. Den är barnsäker och den klarar av värmegolv. Den är mycket praktisk som blöjhink och som ett extra plus kan den användas som vanlig sophink efter blöjperioden.

Med trippelförslutning hålls all lukt borta och när det är dags att tömma och byta refillpåsar går det snabbt och smidigt. Denna blöjhink har en smart fotpedal och det gör att det blir lätt att kasta blöjorna utan att man behöver använda händerna.

När det är dags att byta påse är det bara att öppna upp hinken framifrån. Den har en dörr som gör att det känns både hygieniskt och enkelt att fixa. Dra den fulla påsen nedåt och skär av den med avskäraren. Sedan knyter du den fyllda påsen och kastar den i soporna. Klart!

Varför ska jag ha en blöjhink?

En blöjhink är bra att använda då de är designade på ett sådant sätt att man slipper lukten. Då det blir många blöjbyten på en dag blir det också mycket otrevlig lukt. Det är inte så roligt att ha den lukten hemma, men med en bra blöjhink slipper man alltså detta.

Det är också så att det är klokt att ha en blöjhink av den anledningen att din vanliga soppåse inte blir full lika snabbt.

Hur mycket kostar en blöjhink?

Det är väldigt olika, precis som allt annat som har med babygrejer att göra. Beroende av hur mycket pengar du vill lägga på en blöjhink kan de kosta allt från under hundralappen och uppåt.

Vilken produkt är bäst?

Det är individuellt vilken blöjhink som man tycker är bäst. Vissa föredrar en stor blöjhink medan andra vill ha en liten variant. Det är också så att det finns många andra saker som man ska ta ställning till vad gäller vilken blöjhink man gillar bäst. Allt från pris, design och vilken typ av påsar som ska användas är sådant som man ska ta med i beräkningen.

Var köper jag blöjhink?

Blöjhinkar hittar du lite varstans. De flesta butiker som säljer baby- och barnsaker har blöjhinkar i sitt sortiment. Det är med andra ord inte svårt att hitta en blöjhink att trivas med. Du kan passa på att köpa blöjhink samtidigt som du köper annat till ditt barn, så som skötbord och annat.

Rulla till toppen