Bästa babyvakt/babymonitor: Bäst i test 2023

Med en babyvakt eller babymonitor kan du känna dig trygg och säker. Att kunna vara i ett annat rum medan bebisen sover är bra på flera olika sätt men den främsta fördelen är såklart att man kan koppla av samtidigt som man har koll på den lilla.

Du kan använda babyvakten när du är ute i trädgården, när du är i ett annat rum och läser eller tittar på tv, när du lagar mat i köket eller något annat. Det spelar ingen roll vad det är som händer runt omkring – med babyvakten vet du om din bebis har det bra eller om hen har vaknat.

Vi har valt ut våra tre favoriter inom detta segment för tillfället. Häng med oss nedan för att ta del av vår topplista över babyvakt.

Topplista

1. Padwico 850 Babyvakt

Här har vi en väldigt användarvänlig och funktionell babyvakt som är snyggt designad. Då man har den framme är det trevligt att den är fin som ett extra plus, så det blir det toppbetyg för. Den arbetar inom 863-870 MHz och har en räckvidd på hela 500 meter så länge man befinner sig i öppna utrymmen.

Bland funktionerna hittar vi bland annat automatisk sökfunktion, låg strålningsgrad, nattlampa för babyenheten och en indikator som visar temperaturen i barnets rum. Föräldraenheten har ljud- och ljusalarm och det finns en talfunktion så att du kan tala med ditt barn. Den har även ett vibrationslarm och en justerbar mikrofonkänslighet på babyenheten.

2. Neonate BC-8000DV Babyvakt

Detta är en riktigt bra babymonitor med videofunktion. Något speciellt med just denna modell är att den har extra lång räckvidd. För video är räckvidden upp till 300 meter och för ljudet klarar den av avstånd på upp till hela 800 meter. Detta är en mycket modern produkt som har alla de senaste finesserna. Skärmen har pekfunktion och det är mycket enkelt att ställa in alla funktioner så som man vill ha dem. Det finns möjlighet att ansluta upp till fyra stycken kameror. Positivt är även att man kan prata med sitt barn på avstånd genom babymonitorn. En mycket uppskattad finess är även den inbyggda belysningen som går att reglera i styrka via din enhet på distans.

Detta är en riktig kvalitetsprodukt för dig som är beredd att betala lite extra för att få det allra bästa. Denna babymonitor har fantastiska funktioner som man inte ens visste att man behövde innan man testat dem!

3. Philips Avent Dect SCD50326 Babyvakt

Detta är en praktisk och pålitlig babyvakt som har DECT-teknik som garanterar säker användning. Den har en räckvidd på 330 meter utomhus och 50 meter inomhus. Vidare kommer den med energisparande ECO-läge och nattlampa.

Lampor på föräldraenheten visar ljudnivån hos barnet. Den visar också när babyenheten är utom räckvidd eller när batteriet är svagt. Detta gör att du kan vara säker på att du är ansluten till barnets enhet. Babyenheten kommer med en fin nattlampa så att ditt barn får lugn och ro.

Man kan själv välja om man vill att föräldraenheten ska vara med sladd eller om man ska ha den trådlös med batterier. Batteritiden är 24 timmar och ju närmare enheterna är varandra, desto mindre ström dras.

4. CAPiDi Babyvakt

Detta är en riktigt klassisk babyvakt som funnits med på marknaden ett antal år nu. Det finns goda anledningar till att just denna produkt funnits kvar i konkurrensen så länge. CAPiDi har nämligen i vårt tycke lyckats ta fram en riktigt bra och prisvärd produkt. CAPiDi:s babyvakt som är dessutom mycket uppskattad av användarna.

Denna babyvakt är väldigt enkel att hantera. Även om enheten har några olika inställningar man kan använda för att specialanpassa användandet så är det alltid intuitivt enkelt att förstå hur man ska göra. Detta gör att man i princip kan börja använda produkten när man packat upp den ur lådan. Batterier och laddare ingår också i köpet.

Något vi verkligen gillar med CAPiDi:s produkt är att den har väldigt lång räckvidd samtidigt som den ger i från sig en mycket låg nivå strålning. Eftersom strålningen är så låg så känner man sig helt säker när man ställer enheten vid sitt barns sovplats.

Detta är en vinnande produkt med hela 109 timmars standbytid. Babyvakten är enkel i sitt utförande, något som gör att användande blir problemfritt. Detta är en tålig liten produkt som tål att tappas i golvet både en och två gånger.

5. Miniland Digitalk Luxe Babymonitor

Här har vi en funktionell och prisvänlig babymonitor som har en räckvidd på 300 meter och som erbjuder full ljudkvalitet. Du kommer inte att uppleva några störningar, utan ljudet är pålitligt. Den kommer med uppladdningsbara batterier och när ljud detekteras signaleras detta med hjälp av LED-varningslampor.

Röstaktivering-monitorn aktiveras när ett ljus detekteras och med en fin nattlampa får bebisen det lite extra mysigt. Den kommer även med ett par olika melodier som ger extra myskänsla. Du kan styra temperaturen från LCD-skärmen så att barnets rum har bra temperatur.

Den varnar både vid låg batterinivå och när den är utom räckhåll.

Måste jag ha babyvakt?

Nej, det måste du inte. Det är dock på det viset att babyvakter är ett bra sätt att känna sig säker även om man inte är i samma rum som bebisen. Det är väldigt smart då babyvakter gör det möjligt att koppla av medan barnet sover. Istället för att springa in och ut i barnets rum kan du göra annat medan barnet vilar.

Det är praktiskt under dagarna då man kanske är i köket och lagar mat, till exempel. Det är också så att det är praktiskt under kvällarna när man kanske sitter i soffan i ett annat rum. Vissa föräldrar är mer oroliga än vad andra är, vilket gör att det är mer eller mindre viktigt för en person att ha en babyvakt.

Är det så att du bor i ett hus med flera våningar är det klokt att investera i en babyvakt. Det gör nämligen att du kan vara på en annan våning än barnet medan hen sover.

Billig eller dyr babyvakt?

Det finns bra babyvakter i olika prisklasser. Det viktiga är att man har koll på att det är ett bra och pålitligt märke man väljer. Det är inte alltid de dyraste produkterna som är bäst, men man ska vara försiktig med budgetalternativ som är väldigt billiga då det kan innebära att de inte är särskilt säkra att använda. Med det sagt så finns det bra billiga alternativ, det är bara att kolla runt tills man hittar en variant man gillar.

Extra funktioner – behövs de?

Det finns ett mycket stort utbud av babyvakter på marknaden idag. Detta innebär att det finns många olika varianter med många spännande funktioner. Hur många olika funktioner just du vill ha, och behöver, är upp till dig.

Att köpa en avancerad babymonitor även om man vet att man endast kommer att använda de mest basic funktionerna fyller ingen funktion. Detsamma gäller vice versa – köp en avancerad om du känner att det är vad du vill ha om du vet att du kommer att använda alla funktioner.

Se gärna även vår artikel om de bästa madrasserna för skön sömn.

Rulla till toppen