Bästa nappen: Bäst i test 2021

Med en napp får barnet en trygghet samtidigt som det lugnar barnet. Då det ofta är så att en napp ger barnet tröst är det också så att de flesta väljer att använda napp. Det finns många olika nappar idag, så det har skett mycket på den marknaden om man jämför med hur det var tidigare. Det gör att det finns mycket att välja mellan, vilket har både sina fördelar och sina nackdelar.

Det blir svårt att välja vilken napp man ska köpa när det finns ett så stort utbud, men det är här vi kommer in i bilden! Vi har valt ut de tre nappar som vi tycker är de bästa på marknaden för tillfället, så det är bara att välja en av dessa så kommer du att bli nöjd. Häng med oss nedan för att få den info du behöver om nappar!

Topplista

1. Virgel Napp Naturgummi

Denna napp är en favorit hos oss av flera olika anledningar. Först och främst är det på det viset att den är tillverkad i ekologiskt hållbart naturgummi och dels är den väldigt snyggt designad med en cool retro-touch som är svår att motstå.

Denna napp är helt fri från BPA och PVC och den kan till och med återvinnas. Det är med andra ord en napp du kan köpa med gott samvete. Du rengör den enkelt med vatten och mild tvållösning. Du tvättar den enkelt under kranen, så det är inga konstigheter med det.

2. Bjällra of Sweden Napp

Här har vi en napp som ser otroligt lyxig ut med roséguld som dessutom är i metallic – det blir knappast coolare än så. Att den dessutom bjuder på ett material i slitstarkt silikon gör inte saken sämre – funktion, material och estetik i ett!

Denna napp har ventilerande hål som gör så att uppsamlingen av saliv reduceras samtidigt som silikonet gör att nappen inte blir missformad över tid. Den är BPA-fri och den uppfyller EU-standarden EN:1400. Utöver silikon hittar vi PP som materialval.

3. MAM Comfort Newborn Napp

Med denna fina napp från MAM får bebisen en riktigt lyxig napp som kommer att bli en snabb favorit. Då den är för nyfödda har den en extra liten sköld i silikon så att den ska passa de minsta barnen. Med stora lufthål är den skonsam mot huden och det material man valt gör att den känns mjuk och len likt mammas hud.

Den kommer i en steriliseringsbox och med hjälp av boxen kan du enkelt sterilisera sugnappen i mikron. Den uppfyller EU-standarden EN:1400 och finns i flera olika färger.

Bra eller dåligt med napp?

När det kommer till nappar är det alltid diskussioner gällande om de ska användas alls, vilken typ av napp som är bäst, när barnet ska börja med napp, när barnet ska sluta med napp och så vidare. Här vill vi vara tydliga med att det är viktigt att du gör så som du känner funkar för dig och ditt barn. Lyssna inte så mycket på andra, utan fokusera istället på vad ditt barn trivs bäst med.

När börjar man använda napp?

Det är lite olika hur det ser ut med när man börjar använda napp. Vissa börjar tidigare medan andra börjar senare. Det finns inga regler som säger exakt när man ska börja med napp, utan det är något som varje familj bestämmer hur de vill ha det.

Du kan alltså börja med napp när som helst, så det är inte svårare än att testa sig fram för att se efter vad ditt barn tycker om.

Är napp ett måste?

Det är inte alla barn som tycker om det, så det är inte ett tvång i alla familjer. Det vanliga är dock att bebisar tycker om att använda sig av en napp. Förr kallade många det “tröst” istället för napp och det är ett bra sätt att beskriva effekten som de ger många barn.

När ska man sluta?

Detta är högst individuellt. Vissa barn slutar med napp innan de är 3 år medan andra använder napp tills dess att de är flera år äldre. Det är ofta just i 3-års åldern barn brukar sluta med napp, men det är naturligtvis inte så att det finns några rätt eller fel med detta.

Du kan börja försöka testa att få barnet att sluta med napp när hen börjar bli stor. Det finns många olika sätt att få ett barn att sluta med napp och vilket sätt som passar just dig och ditt barn är upp till er. Vissa väljer att sluta med napp på ett mer drastiskt sätt och andra tar det mer försiktigt.

Rengöring

Det finns olika sätt att rengöra nappar på. Beroende av vad det är för typ av material kan det skilja sig åt hur du ska rengöra nappen på bästa sätt. Att skölja av den under kranen med vatten, eller med tvållösning är bra. Att se till att sterilisera napparna är viktigt att komma ihåg. Då de är så lätt kan man göra det ofta – det är bara att lägga dem i kokande vatten och låta dem ligga i vattnet några minuter och sedan är det klart.

Billig eller dyr?

Som med allting annat är det så att det finns nappar i olika prisklasser. Beroende av vilket märke du väljer och om du köper exempelvis enpack eller flerpack landar prislappen på lite olika summor. Du väljer det som passar dig och din plånbok bäst. Ett tips är dock att investera i en napp som är av bra kvalitet och som är tillverkad av bra material.

Rulla till toppen