Bästa babynest: Bäst i test 2021

bebis i babynest

Med ett babynest blir det både bekvämt, mysigt och tryggt för din bebis. Vare sig du placerar ditt babynest i din egen säng, i barnets spjälsäng, på golvet eller på en annan plats skapar det en säker plats för ditt barn.

Många vill sova nära sin bebis. Utan babynest finns det både risk för att bebisen ska rulla ur sängen och att du själv ska råka rulla på bebisen. Ett babynest av hög kvalitet förhindrar detta då kanterna är lagom hårda för att skapa rätt typ av skydd.

Med ett babynest är det också så att barnet har en gosig plats att ligga i när du placerar barnet på golvet. Istället för att barnet ska ligga på en filt eller liknande kan det vara bättre med ett babynest. Madrassen gör att det blir extra mjukt och mysigt.

Topplista

1. Liewood Gro

Detta babynest från Liewood har höga sidor. De är vadderade för att det ska bli extra komfort och skydd för ditt barn. Designen är väldigt fin och passar in i olika typer av hem. Om du vill att det ska matcha med andra saker hemma är det inte svårt då det finns både vitt och svart i tyget.

Det är tillverkat av ekologisk bomull som är hållbart odlad, vilket i sig gör att detta är ett mycket bra val. Det är ett bra val både för dig, din bebis och för miljön. Klädseln tvättar du enkelt i 30 grader.

Madrassen är extra mjuk, men ger ett mycket bra stöd. Detta babynest kommer även med extra långa bärhandtag som gör att det blir lättare för dig som förälder att lyfta det.

2. Albero Mio

Med detta mysiga och fina babynest från Albero Mio får du en produkt i bra storlek och av bra kvalitet. Det är mycket prisvänligt och hållbart, så det kan användas av yngre syskon i framtiden. Botten har en platta av skumgummi, vilket är bra för styrseln.

Överdraget är tillverkat i 100 % Oeko-Tex certifierad bomull och fyllningen är i polyester. Måtten är L75 x B33 cm. Det gör att det passar mycket bra både i spjälsängen, i din säng, på soffan, golvet, i bilen eller var du nu vill använda det.

3. Babyly Babynest Linen

Här har vi ett babynest som är tillverkat i lyxigt och behagligt linnematerial. Vadderingen är i silikon och madrassen är i skummaterial. Det betyder att madrassen är väldigt mjuk och bekväm för barnet. Du kan ta bort klädseln och tvätta den i 30 grader.

Den är helt fri från skadliga kemikalier då den är i Oeko-Tex certifierat tyg. Längden är på 80 cm och bredden ligger på 50 cm – en perfekt storlek för ett babynest!

Vad är babynest?

Ett babynest är en madrass med kanter. Du kan själv anpassa storleken på ett babynest genom att justera snörningen. När du använder ett babynest behöver du inte vara rädd för plötslig spädbarnsdöd då det gör det möjligt att sova bredvid sängen utan risk.

Babynest är en svensk uppfinning och togs fram för att samsovning skulle bli säkrare. Dessutom är det så att det är bra på det viset att det gynnar amningen under nattetid.

Varför babynest?

Babynest skapar en trygg känsla för barnet. Det återskapar känslan av att ligga i magen, vilket gör att bebisen känner sig bekväm. Den fixar med andra ord så att det blir ombonat för barnet. Samtidigt är det så att det ofta är lättare att få barn att sova i egen säng efter att man använt babynest.

Ett babynest fungerar likt en mobil säng för bebisen. Det fylls snabbt av välbekanta dofter som barnet känner sig hemma med. På så sätt är det perfekt att ta med det när barnet ska sova på andra platser än hemma.

Det är också så att babynest gör att det blir lättare för barnet att sova på rygg. Då det är rekommendationen för nyfödda är det perfekt att använda det.

Mjukt babynest?

Ett babynest ska helst inte vara mjukt. Ju mjukare det är, desto större är risken att bebisen hamnar mot tyget utan att kunna rulla tillbaka. Välj istället ett babynest som är stabilt utan att vara för mjukt då det tar bort kvävningsrisken.

Om du köper babynest i kända och välrenommerade barnbutiker kan du vara på den säkra sidan både vad gäller rätt mjukhet och vad gäller andra saker som är viktiga för säkerheten.

Sy eget babynest eller köpa?

Visst är det kul att kunna sy ett eget babynest, men gör du det är det väldigt viktigt att du har 110 % koll på vad du gör. Det måste vara ett babynest som är stabilt så att det inte blir för mjukt och det måste ha rätt höjd på kanterna. Dessutom är det mycket viktigt att du väljer ett tyg som inte innehåller några skadliga ämnen.

Då det finns babynest att köpa som är både prisvänliga och säkra är det ofta ett klokare val att köpa ett som är testat än att sy ett själv.

Rulla till toppen