Bästa gosedjuret: Bäst i test 2023

Gosedjur bäst i test

Ju fler gosedjur desto bättre, så resonerar många barn. Även vi vuxna kan tycka att det ser väldigt härligt ut med många små mjukisdjur sittande i barnens rum. Ett gosedjur kan vara som en vän som är med barnet under hela uppväxten. Just därför tycker vi att man hellre ska satsa på ett fåtal gosedjur av hög kvalitet än att överösa barnen med massa billiga gosedjur som går sönder efter bara ett litet tag. Ett gosedjur av hög kvalitet kan man spara som ett minne, långt efter att barnen vuxit upp.

Topplista

Vi har testat mängder av gosedjur för barn. Nedan har vi valt ut de 6 produkter vi tycker är bäst i test just nu. Vi har valt ut gosedjur som känns kvalitativa och slittåliga. De ska ju trots allt tålas att lekas med och kramas med, utan att de går sönder eller slits nämnvärt. Vi har försökt välja ut en variation av produkter så att det ska gå att hitta något som passar alla. Vi har även valt ut gosedjur i lite olika prisnivåer så att det ska gå att hitta en lämplig produkt för alla plånböcker. Gemensamt för alla våra utvalda mjukisdjur är att de är prisvärda om man ser till utbudet på marknaden i stort.

1. Happy Horse gosedjur

Bäst i test: Happy Horse gosedjur

Detta är ett noggrant testat gosedjur för oss föräldrar som vill vara på den säkra sidan. Denna produkt har fått godkända resultat av flera olika testinstitut gällande bland annat att den är flamsäker och även giftfri. Eftersom denna produkt är noggrant hopsydd, utan delar som kan trilla av, så är den väl lämpad även att ge till det nyfödda barnet. Denna fina kanin är även helt fri från ftalater. Även om detta gosedjur kostar lite mer än genomsnittet på marknaden så tycker vi att det är väl värt att lägga lite extra på en produkt som denna som vi vet är helt säker för barnet.

Detta är en mycket mjuk och kramvänlig kanin. Det mjuka tyget och stoppningen gör att man inte vill sluta krama kaninen. Kaninen är väldigt greppvänlig och går att hantera även för de allra minsta barnen. Man känner att denna produkt håller en mycket hög kvalitet när man tar på den. Lätt att hålla ren då den tål maskintvätt!

2. Nattou Lapidou Gosedjur Kanin

Ännu en kanin i vår topplista. Det är något med denna kanin från Nattou som barnen bara älskar. Kanske är det dess lite runda charmiga utseende med stora hängande öron. Kanske är det det faktum att överdraget på denna kanin är extremt mjukt att ha mot kroppen. Detta är ett gosedjur som man kan köpa till ett relativt billigt pris om man beaktar att man får en kvalitativ och vältestad produkt. Detta gosedjur känns mycket säkert att låta barnen använda. Nattou Lapidou Gosedjur Kanin har inga delar som skulle kunna trilla av eller lossna.

Detta är en ett mycket kramvänligt gosedjur, precis som vi vill ha dem. Materialet är gjort av väldigt mjuk plysch, perfekt när man vill kramas. Detta är en slittålig liten kanin som kommer kunna vara med barnfamiljen under lång tid. Produkten är enkel att hålla fräsch då den tål maskintvätt. En fördel med denna produkt är även att den kommer i en mängd olika färger. Det är därmed lätt att hitta ett gosedjur som känns helt rätt.

3. Done by Deer gosedjur

Detta är ett CE-märkt gosedjur från välkända tillverkaren Done by Deer. Tillverkaren har ett antal olika fina mjukisdjur av polyester som kan vara värt att titta närmare på. Gosdjuren håller alla hög kvalitet och finns i fina pastellfärger. Vi gillar verkligen utseendet på alla de olika djuren i serien. Själva föll vi för denna lilla krabat med namnet Ozzo. Ozzo är en mjuk liten varelse som verkar vara mycket populär bland barnen. Just detta djur är en flodhäst som fantasifullt nog fått egna vingar.

Detta är en högkvalitativ produkt som tål att lekas med. Alla delar är rejält fastsydda och det finns inga delar som kan tänkas lossna vid vanlig användning. Ett plus är är att ytan på denna figur är så pass mjuk och gosig, något som gör att man vill ha den nära sig i sängen.

4. Filibabba bläckfisk

Det är alltid roligt att sticka ut lite grann från mängden. Därför kan man ta och satsa på ett gosedjur som inte är en traditionell nalle. Vill man sticka ut ordentligt kan man köpa denna bläckfisk med en massa mysiga tentakler. Tack vare att bläckfisken har så många armar finns möjlighet att kramas flera gånger om. Armarna är dessutom lätta även för små barnhänder att greppa tag i.

Detta är en tåligt gosedjur som tål att lekas med. På utsidan har bläckfisken ett mjukt och skönt tyg av akryl. På insidan är den stoppad med polyester. Inklusive sina armar är bläckfisken ståtligt lång med sina 60 centimeter.

5. Liewood gosedjur

Detta är ett gosedjur i form av en klassisk nallebjörn. Nallebjörnen är en mysig vän som man alltid kan lita på. Tack vare att detta gosedjur håller en god kvalitet och känns slitstark så känner vi oss trygga med att nallen kommer kunna vara med barnet under hela uppväxten. Denna nallebjörn är tillverkad av ekologisk plysch av hög kvalitet. Nallen känns verkligen väldigt mjuk och skön att klappa eller kramas med. På insidan är nallen fylld med hundraprocentigt återvunnen polyester.

Detta är en av de bättre gosedjuren man kan välja om man just vill ha en klassisk teddybjörn. Goda nyheter är även att Liewood har flera andra gosedjur av samma typ och kvalitet fast i form av söta kaniner, eller andra djur. Följ gärna länken nedan till respektive återförsäljare för att titta närmare på hela utbudet.

Äldre recension

Jellycat Mjukdjur Cordy Roy Elefant

Denna fina elefant var så oemotståndligt charmig när vi först såg den att vi kunde inte låta bli att titta närmare på den. Förutom att denna elefant är väldigt mjuk och kramvänlig så ser den även väldigt dekorativ ut. Denna elefant kan man låta sitta framme i barnrummet för att ge en mysig känsla i rummet. Denna elefant är tillverkad av ett mjukt och kvalitativt manchestertyg.

Detta gosedjur är billigt om man ser till vad man får för pengarna. Om man väljer denna produkt så får man nämligen ett kvalitativt gosedjur som vi räknar med kommer kunna vara med barnet under lång tid. Vi har sett liknande goseelefanter från andra tillverkare som kostar mer än dubbelt som mycket som denna produkt. Denna produkt är säker att använda även för de allra yngsta barnen.

Geggamoja Mjukdjur Doddi

Detta är en bedårande gullig figur som är extra mjuk att krama om. Detta är det bästa valet för medvetna föräldrar. Detta mjukisdjur är nämligen tillverkat av överblivna delar från geggamojas klädproduktion. Tack vare att man på detta sätt kan ta tillvara på precis allt tyg så sparar man på miljö och resurser. En fördel med att tyget kommer från just Geggamojas kläder är också att man får ett gosedjur som håller en hög kvalitet, precis som tillverkarens kläder gör.

Utsidan av detta mjukisdjur är tillverkat av ekologisk bomullstrikå. Trikån känns mycket mjuk och följsam när man tar på den. Insidan är stoppad med oeko-tex certifierad, och dessutom återvunnen, polyestervadd.

Detta är en gosedjur vi gillar mycket! Tack vare att djuret är gjort av överblivet klädtyg så kan gosedjurens utseende skilja sig en hel del från varandra. Vi tycker inte att detta gör något, snarare är det istället en rolig detalj att alla får ett alldeles unikt mjukisdjur. Den lite hoplappade känslan gör också att gosedjuret nästan känns hemgjort, vilket är riktigt charmigt i våra ögon.

Rulla till toppen