Bästa tvättlapparna och våtservetterna: Bäst i test 2024

tvättlappar

När man byter blöjor på babyn så är smidig rengöring A och O. I detta läge kan man exempelvis använda en tvättlapp avsedd för ändamålet eller en våtservett för engångsbruk. Våtservetten kan vara väldigt lockande att ta till då den är smidig då den inte skapar något efterarbete. När man har torkat färdig så slänger man våtservetten och slipper lägga till tvätt till ett redan växande tvättberg. När man är hemma så skulle vi dock trots allt rekommendera att man använder en vanlig tvättlapp. Att rengöra babyns rumpa med en tvättlapp är oftast ett betydligt mildare alternativ. Tvättlappen är dessutom ett mer miljövänligt val an våtservetter. I de fall vi kan bör vi göra vårt för att bidra till att reducera mängden avfall som vi slänger.

En bra tvättlapp kan användas om och om igen under lång tid. Tvättlappen innehåller heller inte några irriterande kemikalier, något som kan vara fallet hos många våtservetter. Är man dock ute på språng så är det inte praktiskt att ha med sig tvättlapp. Därför rekommenderar vi att alla barnföräldrar är ett paket milda våtservetter i skötväskan.

Topplista

Vi har testat mängder av produkter för rengöring. Nedan har vi valt ut de tvättlappar och våtservetter som vi tycker är bäst i test. Vad gäller tvättlapparna så har vi fokuserat på att välja ut prisvärda och slittåliga produkter som verkligen kommer tåla att återanvändas, och därmed tvättas, hundratals gånger.

När det gäller våtservetterna så är vi emot regelbundet användande av dem då de är sämre för miljön. En våtservett kan även irritera babyns hud i onödan. Däremot är våtservetten ovärderlig om man exempelvis måste utföra ett blöjbyte när man är utanför hemmet. Därför bär vi alltid med oss våtservetter i väskan när vi är ute på promenad eller resa.

1. Liewood tvättlappar Sylvester

Detta är helt klart de finaste tvättlapparna just nu. Liewoods produkt är verkligen supercharmig. Man kan välja mellan flera olika fina figurer. I varje paket så ingår tre stycken tvättlappar. Produkten är mycket kvalitativ, något som gör att man kan behålla dem under mycket lång tid även om man använder dem ofta tyglapparna tål maskintvätt i 40 grader så det är enkelt att hålla dem fräscha över tiden.

Denna produkt är ekoologisk, något som så klart känns bra. Det faktum att man kan använda produkterna om och om igen är också otroligt bra för miljön jämfört med att använda engångsprodukter.

Denna tvättlapp används genom att man stoppar in handen i den. På detta sätt blir objektet som en slags handdocka. Man kan använda figurernas roliga utseende för att underhålla barnet samtidigt som man tvättar. Detta är verkligen en favorit som dessutom är rolig att leka med i badbaljan!

2. Virgel Tvättlapp Bambu 10-pack

Om man söker en billig och bra tvättlapp utan någon som helst lull-lull så rekommenderar vi denna produkt från Virgel Baby. Detta är till utseendet ganska intetsägande tyglappar som finns att köpa i olika lugna färger. Till skillnad från vår favorit från Liewood så finns det det ingen spännande figur produkten från Virgel. Dessa tvättlappar är dock oerhört prisvärda då man får ett storpack till ett billigt pris. Produkten håller en hög kvalitet och är tillverkade av bambutextil. Tyget känns mycket mjukt och skönt mot huden, något som så klart underlättar användningen en hel del.

Fibrerna i detta tyg har extra hög absorptionsförmåga. Tack vare att lapparna suger åt sig vatten och annat snabbt så känns de väldigt effektiva att rengöra med. Något vi även gillar skarpt med denna produkt är att den är framtagen med miljön i fokus. Tvättlapparna är ekologiskt framtagna och gjord på naturmaterial. Tack vare att produkten är tillverkad av bambu utan tillsatser så är Virgel bambu helt fri från gifter, något som så klart känns som ett måste i sammanhanget. När man använt slut på tyglapparna så kan de återvinnas.

Produkten kan maskintvättas och användas ett otaligt antal gånger innan den blir sliten. Perfekt att alltid ha med sig för att användas vid blöjbyten eller bad.

3. Water Wipes Biodegradable Våtservetter 

De våtservetter för babyn som är bäst i test tycker vi är denna produkt med namnet Water Wipes Biodegradable. Dels för att de är miljövänliga och dels för att de är mycket milda mot barnets känsliga hud.

Detta är en produkt för den medvetna föräldern. Innehållet är både ekologiskt och veganskt. Produkten är helt fri från kemikalier. Water Wipes Biodegradable innehåller till 99,9% bara vanligt vatten, och resten är ett fruktextrakt som rengör och håller bakterier borta. Vi önskar att fler produkter för bebisen kunde vara så rena som denna. Eftersom barnets hud är mycket känslig i unga år så vill man som förälder göra vad man kan för att undvika produkter med parfymer eller kemikalier som kan irritera och i värsta fall skapa allergier. Därför känna vi oss mycket trygga med att använda just dessa våtservetter.

Detta är ett paket med en stor mängd våtservetter. Genom att köpa detta storpack sparar man pengar per våtservett. Tack vare att produkten är så mild och ren så finns det nog ingen risk att man skulle ångra sitt köp.

4. Summerville tvättlapp eko

Detta är en tvättlapp med en lyxig känsla. Produkten är tillverkad av frotté och kan användas hur många gånger som helst. Mellan användningarna tvättar man produkten i tvättmaskin precis om vanligt. Tack vare att tvättlapparna går att använda hur många gånger som helst blir det ett mer miljömässigt hållbart val. Något som även är positivt med denna produkt är även att materialet till hundra procent är ekologiskt. Bomullen är även framtagen enligt den certifierade GOTS-standarden. Detta är således ett bra val för medvetna föräldrar.

Eftersom paketet innehåller 5 stycken tvättlappar så har man något att använda medan de andra tvättlapparna är i tvätten. Vi tycker dock att två paket kan vara ett måste för att se till att man hela tiden har rena tvättlappar där hemma.

5. Cam Cam Copenhagen Tvättlapp

Detta är ett fint set med 4 stycken tvättlappar av hög kvalitet. Dukarnas struktur och mjukhet är perfekt för ändamålet. Att produkten har så fint mönster gör inte heller saken sämre. Muslinet är väldigt mjukt mot huden, materialet känns också svalt och luftigt.

Detta är ett bra val för oss som uppskattar produkter är ekologiskt framtagna. Enkla men bra tvättlappar av bomull från välkända tillverkaren Cam Cam. Denna modell finns med flera varianter av mönster.

6. CarloBaby Baby Zoo Våtservetter

De näst bästa våtservetterna i vår topplista kommer från Carlo Baby. Även denna produkt är väldigt mild och innehåller ingen parfym. Dessa våtservetter har förutom sin rengörande funktion även en återfuktande funktion. När man använder produkten på babyns känsliga hud så blir den milt rengjord, samtidigt som den alltså blir återfuktad. Hemligheten ligger i den ph-reglerande mjölksyran som tillsats servetterna. Detta är en dermatologiskt testad produkt som man med gott samvete kan använda för den dagliga rengöringen.

Detta är en riktigt bra och prisvärd produkt som är mycket populär bland kunderna. Vi kan förstå varför så många väljer att köpa just dessa våtservetter gång på gång utan att byta.

Rulla till toppen