Bästa sminkdocka: Bäst i test 2021

Att leka med en sminkdocka är det många barn som tycker om. Det har varit en populär leksak under många decennier och det är bara barnets fantasi som sätter gränserna för hur kul resultat det blir! Det går att fixa massor av olika stilar med olika färger, teman med mera.

Då de sminkdockor vi har med i vårt bäst i test har långt hår finns det också möjlighet att fixa roliga frisyrer och hårteman. Gillar ditt barn färger, att måla och är allmänt intresserad av konstnärliga saker är det en bra idé med en sminkdocka.

Vi har tagit fram våra tre favoriter på marknaden för tillfället. Häng med oss nedan för att se efter vilka våra favoriter är!

Topplista

1. Bayer Design Charlene Super Model Sminkdocka

Detta är en sminkdocka med blå ögon och blont hår. Den kommer med ett flertal olika tillbehör i form av kam, borste, ögonskugga, hårrullar och hårspännen. Det är lätt att styla dockan i olika stilar med de olika tillbehören och det går också bra att använda andra grejer för att måla eller styla dockan.

Du får också med ett ark med klistermärken som du kan använda som dekoration. Det finns med andra ord många möjligheter att ha kul med detta sminkhuvud. Det är bara för ditt barn att testa sig fram!

Den kan användas från 3 år och uppåt. Den är 27 cm hög, 24 cm lång och 16 cm bred, vilket gör den till en sminkdocka i perfekt storlek.

2. Happy Friend Sminkdocka

Denna sminkdocka har brunt hår och rosa tema. Den kan användas från att barnet är 4 år och uppåt och den har många roliga medföljande tillbehör. Du får med bland annat borstar, kammar, smink, smycken och kul smycken till håret. Det är med andra ord inte svårt att göra denna docka fin!

Oavsett om det är så att ditt barn är mest intresserad av hår eller om det är smink och färger hen gillar bäst finns det goda möjligheter att göra denna sminkdocka exakt som man vill ha den.

3. Cloudberry Castle Sminkdocka

Denna prisvänliga sminkdocka är kul att leka med då den har med både en batteridriven hårfön. spegel och extra roliga håraccessoarer. Den har naturligtvis även både ögonskugga, kam, borste och annat som brukar medfölja, men den sticker ut lite vad gäller accessoarerna och det är ju alltid kul!

Den kan användas från 4 år och uppåt. Den är 25 cm hög, 23 cm lång och 14 cm bred.

Vad är en sminkdocka?

En sminkdocka är en byst som består av huvud, hals och dekolletage. De kommer även med långt hår så att det ska gå att fixa med olika frisyrer och annat kul. En sminkdocka kommer oftast med en mängd roliga tillbehör så att det finns mycket att växla mellan vad gäller färger, teman och stil.

Det är en bra leksak vad gäller att ta fram barnens kreativitet och är det så att ditt barn har en bra känsla för konstnärsskap är en sminkdocka en bra och utvecklande leksak.

Var köper jag sminkdocka?

Sminkdocka kan du köpa i vilken leksaksaffär som helst. Det är fortfarande populärt med sminkdockor, så det finns många olika typer av sminkdockor att välja mellan. Du hittar även sminkdockor i andra typer av butiker som säljer leksaker, vilket gör att det är en sådan leksak som man alltid kan räkna med att hitta.

Vad kostar en sminkdocka?

En sminkdocka kostar runt några hundralappar: Beroende av hur hög kvalitet det är på dockan och beroende av hur många tillbehör det är kostar de olika mycket. Det är också så att de som är lite mer avancerade vad gäller designen kostar mer.

Vilka accessoarer får man med sminkdocka?

När man köper en sminkdocka får man med olika sminksaker där ögonskugga brukar vara det vanligaste. Det är lite extra kul att måla med just ögonskugga för barn då det är så färgglatt . Det är lättare att vara kreativ och fantasifull med ögonskugga än med exempelvis läppstift.

Att det dessutom medföljer roliga håraccessoarer gör att det blir ännu roligare. Det går att sitta flera timmar och fixa med en sminkdocka innan man tröttnar då det finns så mycket att göra.

Hår eller smink?

När du ska välja sminkdocka är det ofta så att du får med accessoarer som funkar oavsett om det är smink eller hår eller kanske båda som intresserar ditt barn. I andra fall är det så att en sminkdockas tema lutar mer åt “sminkhållet” eller åt “hårhållet”. Välj då den docka som passar just ditt barns intressen bäst.

Mycket att välja mellan

Att hitta en sminkdocka som känns passande för just ditt barn är lite som att välja en vanlig docka. Ett bra tips är att låta barnet välja på egen hand då det kan vara så att exempelvis en särskild hårfärg eller temafärg attraherar ditt barn extra mycket.

Är du ute efter det där lilla extra så kan du garanterat hitta en sminkdocka att bli nöjd med. Utbudet idag är stort, vilket gör att det finns något för alla smaker.

Se även vår artikel om bästa bollhavet!

Rulla till toppen