Bästa bollhav: Bäst i test 2021

stort bollhav

Att leka i bollhav är en av de saker som majoriteten av alla barn gillar. Även vi vuxna blir lite sugna på att hoppa ner bland alla färgglada bollar, eller hur? Det är läckert med alla bollar i olika färger och bollhav är omgärdade av en härlig frihetskänsla. De är inbjudande, de är spännande och du kan leka tillsammans med dina barn. Allt i ett på bästa möjliga sätt!

Ofta är det så att vi hittar bollhav utanför hemmet. Vare sig det är på någon form av lekland, på IKEA eller på ett annat ställe, brukar kidsen vilja kasta sig in i leken direkt de ser bollhavet. Det bästa är att du faktiskt kan ha ett bollhav hemma. Är det så att du tycker att det är kul att ge barnen extra roliga saker att leka med är ett bollhav helt klar ett bra val.

Då bollhav är relativt billiga kan du köpa hem det utan att det blir alltför stora hål i plånboken. Det finns olika typer av bollhav. Det är också så att det finns bollhav med olika färger på bollarna. Du kan välja mellan bollhav med blandade färger och bollhav med en och samma färg på alla bollarna. Vill du så kan du köpa till extra bollar i valfria färger. Det säljs bollar separat i många leksaksbutiker.

Topplista

1. JLY Bollhav 30×90

jly bollhav

Detta bollhav är lagom i storlek och har ganska höga kanter. Det spelar ingen roll vart du placerar detta bollhav – vilket rum som helst kommer att få en läcker känsla så fort bollhavet kommer in i rummet. Med dova pasteller på bollarna passar detta bollhav perfekt i ett barnrum.

Med hjälp av polyuretanskum står bollhavet säkert där du väljer att placera det. Det blir rätt form på skummet snabbt efter det att du packat upp det, så det går fort att börja leka. Själva bollhavet är klätt i Oeko-Tex certifierad bomull och bollarna är tillverkade av giftfri plast.

Du kan enkelt ta bort överdraget och tvätta det i maskin. Det är alltid praktiskt och bra när det går att tvätta den här typen av leksaker då de lätt blir lite ofräscha efter ett tag. Du tvättar överdraget i 30 grader.

2. Cloudberry Castle Bollhav

Detta bollhav är stort och rymmer enkelt två små barn. Det är kul med större bollhav då det innebär att fler än endast ett barn kan leka i det åt gången. Visst är det kul at leka i bollhav även på egen hand, men att kunna få plats tillsammans med en vän gör det mer spännande.

Bollarna är tillverkade i PE medan havet är tillverkat i polyester, Själva bollhavet står stabilt på golvet och dess överliggande textil ser till så att bollarna stannar i bollhavet. Rekommenderad ålder att börja använda detta bollhav är 1 år.

3. Pop ‘N’ Fun Ladybird Pop Up Baby Sensory

Här har vi ett bollhav med särskilt kul design. Det är färgglatt och passar in i alla typer av barnrum. Då det är designat som en nyckelpiga blir det något utöver det vanliga. Detta är rätt val för dig som hellre satsar på design som tilltalar dit barn än dig själv. Det är mycket värt att välja leksaker som faktiskt barnen attraheras av istället för att satsa på stilrena leksaker.

På sidorna på detta bollhav hittar du hål. Hålen är perfekta att skicka bollarna igenom, vilket är både kul och bra för utvecklingen av koordinationen. Du kan använda detta bollhav från det att ditt barn är 6 månader.

Bollhav utomhus?

På frågan gällande om man kan använda ett bollhav utomhus är svaret ja. Det går alldeles utmärkt att leka utomhus med ett bollhav. Beroende av vad det är för material och beroende av hur känsligt bollhavet är passar det mer eller mindre bra att placeras utomhus.

Om du vet att du kommer att vilja använda det både inne och ute är det klokt att välja ett bollhav som är lite extra tåligt.

Tvättråd

När du ska tvätta bollhavet är det viktigt att följa tvättråden. Alla bollhav kommer med tvättråd, så du behöver inte oroa dig över att du inte kommer att veta hur du ska tvätta det.

Det är viktigt att inte bara tvätta själva bollhavet, utan kom också ihåg att bollarna måste rengöras ordentligt.

Vilken ålder är lämplig?

Olika bollhav har olika “åldersgräns”. Vissa passar bättre för de mindre barnen, medan andra är perfekta för större barn. Då detta är en sådan leksak som barnen växer ifrån snabbt kan det vara så att du får köpa ett nytt bollhav när barnet har vuxit ur det första.

Är det så att ditt barn älskar bollhav är det bara att köpa nya och större när det är dags. Som tur är så finns det många olika storlekar och många olika typer av bollhav. Det går med andra ord lätt att ordna.

Rulla till toppen