De bästa regnkläderna för barn: Bäst i test 2024

Om man har barn så är en pålitlig uppsättning med regnkläder någon av ett måste. Det kommer alltid komma tillfällen när barnen kommer behöva vara ute när det regnar. Oavsett om barnen bara vill leka kring hemmet eller om de ska iväg på aktiviteter så behövs bra regnkläder för att garantera att de håller sig torra och varma.

Topplista: Bästa regnställen för barn

Nedan har vi listat de regnkläder för barn som vi tycker är bäst i test. Detta är några av säsongens allra bästa plagg för att hålla vara barn torra när vädret inte är det allra bästa. Vi har valt ut regnkläder som är slitstarka och verkligen tål lek och bus. Det har även varit viktigt för oss att plaggen tål maskintvätt så att de regelbundet kan hållas rena, utan att de tappar sin vattenavstötande förmåga. Vi har även tagit hänsyn till produkternas priser i vår granskning. Detta innebär att vi prioriterat de produkter som vi tycker erbjuder mest i förhållandet till sitt pris.

1. Didriksons Boardman Fodrat Regnställ

Detta är ett populärt regnställ som blivit utsett till bäst i test i flera olika svenska tester. Precis som man kan förvänta sig så är detta regnställ bra både på att hålla vatten och kyla borta. Tack vare att regnstället är rejält fodrat med ett skönt fleecetyg så håller man sig varm även om det skulle vara kyligt ute. Självklart bör man dock komplettera regnstället med ytterligare ytterkläder under om det är vintrigt och kallt ute.

Yttertyget på detta plagg är av Galon, något som garanterar att ingen fukt släpps igenom. Tack vare att materialet har så hög kvalitet så kommer man kunna använda jackan och byxan mycket utan att den kommer tappa i funktion, och det även om plaggen tvättas mycket. Tack vare att ärm- och benslut smiter åt så kan man även vara säker på att vatten inte kommer tränga in den vägen.

Detta är ett regnställ av riktigt hög kvalitet om man vill ge det bästa till barnen. Med detta regnställ på så kan man känna sig trygg med att barnet är skyddat mot vatten, såväl som kyla och vind.

2. Tretorn Cloudburst

Detta är ett nytt regnställ från Tretorn i två delar. På insidan på detta regnställ finns, precis som i några av våra andra toppval, ett värmande och skönt fleecematerial. Något som sticker ut lite på denna produkt är de stora och rymliga fickorna. Fickorna skyddas med tryckknappar, som är enkla även för barnen att använda.

Något vi gillar särskilt med denna produkt är de väl synliga reflexerna på placerats ut på de ställen där de gör mest nytta. Det faktum att barnen har extra reflexer på sig gör att vi föräldrar kan känna oss lite extra trygga med att låta dem leka utomhus.

Detta regnställ är tillverkat av ett kvalitativt PU-material som är mycket vattentätt. Tretorns regnställ är en slittålig följeslagare som kommer kunna vara med barnet och dess syskon under flera år även vid flitig användning. Plaggen tål maskintvättning vid 40-grader.

Dessa plagg finns i flera olika färger, alla med samma överlägsna vattentäthet samt vindskyddsförmåga.

3. Nordbjørn Skagen Fodrat Regnställ

Nordbjørn har några av de mest prisvärda regnställen för barn. Lyckligtvis är inte Nordbjørn Skagen Fodrat Regnställ en produkt som gör oss besvikna. Sett till vad man får för pengarna så är detta ett relativt billigt regnställ. Det finns visserligen billigare produkter på marknaden, men inga som kan komma i närheten av samma kvalitet som Nordbjørn har presterat år efter år.

Jackan och byxorna i detta regnställ är tillverkade av ett mycket slittåligt och vattentätt tyg som presterar väl ute i regnet. Tack vare tejpade sömmar och vattenpelare på 8000 mm så finns ingen chans för fukten att tränga igenom plaggen.

Detta är enligt oss det bästa budgetvalet på marknaden. Trots ett relativt lågt pris så får man ett regnställ för barn som håller en standard som kan vara med och tävla även med de lite dyrare märkena.

4. Reima Tihku

Detta är ett av de bästa ofodrade regnställen för småbarn som man kan få tag på just nu. Detta är ett plagg som enligt oss håller absolut toppkvalitet. Materialet är helt vattentätt och fritt från det skadliga ämnet PVC. Detta är ett regnställ som är enkelt att ta på och av, även för de minsta barnen. Ärmsluten har har resårer som gör att denna svaga punkt även håller tätt.

Eftersom detta regnställ är ofodrat passar det allra bäst när det inte är allt för kallt ute. Ett tips är att man egentligen alltid kan komplettera sitt ofodrade regnställ genom att man klär sig tillräckligt varmt för säsongen under det. På detta sätt behöver man inte köpa flera olika regnställ beroende på hur kallt det är ute!

Jackan från Reima har en löstagbar huva som är mycket skön, men även säker, då den släpper om barnet skulle fastna någonstans. Detta är rakt igenom ett slittåligt plagg som tål allt det barnen kan tänkas att utsätta det för. Regnstället tål maskintvätt. Ett tips kan dock vara att vända plagget ut och in för att skydda den känsliga ytterbeläggningen.

5. Petite Chérie Cleo Regnställ

Det kanske finaste regnstället kommer från Petite Chérie. Petite Chérie Cleo är en serie med regnställ med fantastiskt fina mönster. Tack vare de stora valmöjligheterna så är det lätt att hitta ett regnställ som passar för just dina barn.

Detta regnställ är hundra procent vattentätt och har svetsade sömmar som gör att det inte finns någon väg för vatten att förflytta sig från utsidan till insidan. Detta plagg har hängslen som gör att byxorna sitter bekvämt på plats även om man rör sig mycket. Eftersom detta regnställ är ofodrat så passar det allra bäst för lek på våren och sommaren. Med rätt kläder under så kan man även förlänga användandet in i de andra säsongerna.

Detta är ett relativt billigt regnställ som ger bra valuta för pengarna. Vi tycker dessutom att de fantastiskt fina och unika mönstren och färgerna ger produkten ett mervärde.

Hur vi valde vi vilka regnställ som är bäst i test?

Genom att läsa recensioner och tester utförda av professionella såväl som av vanliga användare så har vi fått en god bild av vilka de mest intressanta kandidaterna att titta vidare på är. Vi har listat de bäst säljande såväl som de bland användarna mest populära regnkläderna för barn. Genom att jämföra materialval och design så har vi kunna rangordna de olika produkterna utefter deras egenskaper, både vad det gäller att hålla vatten borta, men även funktionalitet. Självklart är det viktigt för oss användare att plaggen är lätta att ta på och av. Om man har barn med kort stubin och litet tålamod så är det guld värt med plagg som är smidiga. Vi har även tittat på övriga funktioner såsom exempelvis fickor, löstagbara huvor, hängslen och hällor för att hålla kläderna på plats med mera.

Det allra viktigaste har såklart varit att plaggen ska vara hundra procent vattentäta. Förutom att själva ytterlagret är av absolut vikt så spelar här även förstärkningar i form av tejpade sömmar samt storleken på vattenpelarna stor roll. Priset har även varit en viktig faktor i vår bedömning. Detta kan göra att vi valt bort regnkläder som varit bra men som vi tyckt varit för dyra om man ser till utbudet i stort.

Se även vårt test av babymössor.

Rulla till toppen