Bästa snowracer: Bäst i test 2024

Snowracer bäst i test

Att vara ute och leka i snön är något av de roligaste man kan göra som barn. Att vara ute ger dessutom gott om frisk luft och motion. För att uppmuntra barnen att vara ute även när det är kallt så kan man exempelvis skaffa en snowracer. När snön fallit så finns det få saker som är så roliga som att åka pulka eller snowracer ner för en snöig eller isig backe.

Topplista

Vi har granskat många av de snowracers som finns att köpa inför årets vintersäsong. Nedan har vi valt ut de tre modeller som vi anser vara bäst i test just nu. Vi har valt ut de snowracers som vi tycker håller högst kvalitet. Det finns exempel på billiga modeller där ute som inte riktigt håller måttet. Att satsa på en allt för billig snowracer kan vara farligt och även oekonomiskt på sikt. En bra snowracer ska enligt oss kunna tåla tuffa tag, år efter år, utan att den går sönder eller tappar i funktionalitet.

De snowracers vi valt ut nedan uppfyller alla de kvalitets och säkerhetskrav vi kan ställa på en modern snowracer. Dessutom är våra utvalda produkter snabba och roliga att åka på.

1. Stiga Curve Snowracer

Det som först fångade vår uppmärksamhet hos Stiga Curve var dess starkt lysande blåa färg. Efter att ha sett många svarta och relativt tråkiga snowracers så blev vi glada att hitta en modell som sticker ut lite grann. Om man, som vi, ibland tar med barnen till ställen där även många andra ungar åker snowracer och pulka så är det även helt klart en fördel att barnen åker på en snowracer som sticker ut från mängden.

Som tur är designen på denna snowracer inte bara snygg, den är även riktigt funktionell. Detta är en snabb snowracer som är mycket populär bland barnen. Tack vare den bekväma ratten och den stora styrskenan så är det enkelt att styra snowracern i nedförsbacken. Genom att det lilla fordonet svarar snabbt på kommandon från ratten så blir det roligt att styra lite extra, kanske genom att åka slalom eller att göra en skarp sväng när man behöver stanna i botten av backen.

För oss oroliga föräldrar så är det även lugnande att se att denna snowracer har kvalitativa och kraftfulla bromsar som snabbt kan ta ner farten när det behövs.

Detta är en robust snowracer som tål en vikt på hela 90 kg. Sett till dess överkomliga pris och snabba design så är detta helt klart en av de bästa modellerna som går att få tag på just nu.

2. STIGA Snowracer Iconic

Detta är den klassiska snowracern från svenska Stiga. Denna modell har varit med ett antal år nu och det finns en anledning till att den fortfarande är en av bästsäljarna. Stiga har här tagit fram kvalitet som håller i längden. Detta är kanske inte den mest fräsigt designade snowracern därute, däremot är det en väl testad snowracer man kan lita på i alla lägen. Tack vare dess robusta design och högkvalitativa beståndsdelar så kan man lita på att barnen hålls säkra i pulkabacken. Denna snowracer erbjuder även kvalitet som håller i längden. Man ska inte behöva skaffa en ny snowracer varje år, även om man har vilda barn. Om man köper en STIGA Snowracer Iconic så kan man näst intill säker på att den kommer kunna vara med familjen under många år framöver.

Även om denna modell funnits med länge så har det gjorts små ändringar och förbättringar på den genom åren. Om man köper årets modell så kan man vara säker på att man får en av de mest genomarbetade och genomtänkta snowracers som finns att få tag på.

STIGA Snowracer Iconic är tillverkad av tålig plast och metall. Modellen har egentligen inga nymodiga finesser alls, men den är beprövat snabb i backen! Tack vare att snowracern är relativt lättviktig så är den även smidig för barnen att själva dra upp för backen. Modellen har ett dragsnöre av hög kvalitet som inte går sönder i första taget, något som kan vara ett problem hos några konkurrenternas modeller.

Detta är en snowracer som inte gör någon besviken!

3. STIGA Snowracer SX Pro

Detta är en något så ovanligt som en snowracer med ett styre istället för en ratt. Styret gör att man kan göra lite vildare stunts med detta fordon än man kan med en vanlig snowracer med ratt. För att produkten ska tåla lite tuffare tag så har man en rejält förstärkt stålram i grunden.

Denna snowracer känns verkligen stabil. Den robusta designen gör att man känner att barnen sitter säkert på den även under lite mer extrema förhållanden. Snowracern har så kallade curve-skidor som gör att den kan glida lika bra framlänges som den kan baklänges.

Detta är nog drömsnowracern för de flesta barn. Lyckligtvis har denna snabba modell extra starka bromsar. Tänk på att om barnen vill göra trick så kan det vara bra att även skaffa hjälmar till dem.

4. STIGA Snowracer Curve Supreme GT

Detta är snowracern för dig som vill ha extra av allt. Denna modell kostar lite mer än konkurrenternas modeller, i gengäld får man dock något som sticker ut från mängden.

STIGA Snowracer Curve Supreme GT är mer som ett litet fordon än en snowracer. Exempelvis så har denna modell inbyggd fjädring som gör färden märkbart mer bekväm, särskilt om man kör i en ojämn backe. Något som sticker ut med just denna snowracer är även dess extra breda framskida. Framskidans design gör snowracern lättare att styra med precision. Den stora framskidan i kombination med starka bromsar gör även att man kan sakta ner eller bromsa in helt på mycket kort tid.

Ytterligare en rolig finess med denna unika snowracer är att skidornas utformning gör att man kan åka lika bra baklänges med den. Om man svänger rejält i backe så kan man vända hela snowracern i farten, vilket kan vara en mycket rolig upplevelse! Några andra detaljer som är värda att berömma Stiga för är den bekväma sitsen samt de gummibeklädda handtagen som ger ett bekvämt och starkt grepp.

Detta är snowracern för dig som vill ge det allra bästa till dina barn. Denna modell kostar dock några hundralappar mer än våra andra toppval.

Se även vårt test av napphållare.

Rulla till toppen