Bästa rutschkana: Bäst i test 2023

Det finns många roliga leksaker som kan användas både inomhus och utomhus. Rutschkana är helt klart en av dessa leksaker. Ett annat exempel är ett lektält. Då det finns varianter som är både stora och små är det inte svårt att hitta en som passar ens hem och/eller trädgård. Det är en rolig leksak som kan användas året runt.

Då det är en extra spännande leksak är det på det viset att ditt barn kommer ha många roliga lekstunder. Då barn har underbar fantasi kan en rutschkana fungera som en massa olika saker. Välj en som stämmer överens med ditt barns ålder. Tänk också på att gärna välja en med en färg, eller ett tema, som just ditt barn gillar.

Vi har valt ut våra tre favoriter bland rutschkanor som finns på marknaden idag. Häng med nedan för att ta del av vår topplista.

Topplista

1. Smoby Rutschkana Super Megaliss

Här har vi en rolig rutschkana som består av två stycken som sitter ihop. Man kan själv välja om man vill använda båda tillsammans, eller om man vill använda var och en för sig. Då den ena är kortare än den andra kan denna användas till yngre barn medan de äldre använder den som är längre.

Det går såklart bra att fästa dem med varandra och låta alla barn, oavsett ålder, åka samtidigt. Så länge man har uppsikt över barnens lek kan de mindre barnen vara med på ett hörn. Denna produkt kan användas av barn från 2 år och uppåt. Den har en maxvikt på 50 kg.

Rutschkanan är av hög kvalitet och den är dessutom enkel att montera. Det är alltid positivt då det gör att alla kan montera den, oberoende av hur händig man är. Den stora delen har måtten 186x375x352 cm och den lilla delen har måtten 100x150x177 cm.

2. Hörby Bruk Rutschkana Mini

Detta är en klassisk Svensk rutschkana från välkända tillverkaren Hörby bruk. Om man vill ha kvalitet som håller i längden så kan vi rekommendera att man tittar närmare på en modell från just denna tillverkare. Själva fastnade vi för deras Mini-variant som vi tycker har en mycket bra balans mellan kvalitet och pris. Denna modell är faktiskt riktigt billig om man jämför med många andra modeller med samma kvalitet som vi sett från andra tillverkare.

Denna rutschkana känns oerhört stabil, något som så klart känns säkert då risken att barnen skulle skada sig är minimal. Eftersom denna produkt är i princip underhållsfri så kan man låta den stå ute säsong efter säsong utan att den åldras nämnvärt.

3. Jungle Gym Lekställning Castle Ink. Rutschkana

Jungle Gym har ett antal olika rutschkanor kombinerade med lekställningar för dem som vill ge det allra bästa till barnen. Vi har bara goda erfarenheter av dessa rutschkanor och tycker att de är mycket prisvärda om man tittar på vad man faktiskt får för pengarna.

En favorit just nu är Jungle Gym Lekställning Castle Ink. Rutschkana som till ett relativt lågt pris ger en vanlig barnfamilj möjlighet att skaffa en rutschkana av hög standard till den egna trädgården. Med denna lilla lekplats i trädgården lär man bli populär bland sina egna barn, men även möjligtvis också hos grannskapets alla små busfrön.

Detta är en noggrant testad produkt som håller en hög säkerhetsstandard. Träet är tryckimpregnerat för att det ska hålla under lång tid framöver. Vi gillar skarpt utseendet på denna modell, den inspirerar verkligen till lek!

4. Little Tikes Rutschkana

Denna gulliga lilla rutschkana passar barn från 2 år och uppåt. Den är rosa och lila, helt enkelt superfin rent estetiskt. Det är alltid kul med leksaker som är roliga och fina i ett. Här får man också en säker leksak som ett extra plus.

Den är tillverkad i plast och passar bra både för innelek och för utelek. Det är bara att ta fram den de dagar ditt barn är sugen på lite rutschkana. Har du utrymme kan den stå framme hela tiden, vilket även det är roligt för ditt barn.

En tacksam detalj med denna rutschkana är att en enkelt kan vikas ihop så att den knappt tar någon plats alls. Perfekt när det är dags att lägga undan den för vintern exempelvis

5. KidKraft Rutschkana Frog Climber

Denna rutschkana från alltid lika pålitliga KidKraft är i form av en groda. Den är gul och grön och har helt klart en roliga design som tilltalar kidsen. Det är själva ställningen som är i form av en groda medan rutschkanan i sig är gul. Den ger en kul färgklick i trädgården, vare sig det är höst eller sommar.

Den har handtag som underlättar barnens lek. Med handtagen kan barnen lättare leka på egen hand. Det ger en trygg känsla för oss vuxna samtidigt som det blir extra roligt för kidsen att klättra och leka med hjälp av handtagen.

Med denna rutschkana har du den perfekta leksaken både för barnrummet och för trädgården. Den kan användas av barn från 3 år och uppåt. Den är tillverkad i plast och måtten är 52x115x68 cm. Den väger 5.69 k.g

Hur mycket kostar en rutschkana?

Det finns rutschkanor i olika prisklasser. Du kan välja mellan varianter som kostar allt från några hundralappar till flera tusen kronor. Vilken som blir just din favorit är naturligtvis upp till dig.

Kom ihåg att det inte altid är så att billigt betyder dåligt kvalitet och dyrt betyder bra kvalitet. Det kan mycket väl vara så att du hittar en billig rutschkana som är kanon. Är plånboken inte så fet kan man med andra ord ändå hitta en rolig rutschkana till barnen.

Är det säkert med rutschkana?

Det är säkert med rutschkana så länge man är noggrann med att följa de rekommendationer som följer med produkten. En sak som är viktig att ha koll på är maxvikten så att man inte låter stora barn leka med rutschkanor som är till för mindre barn. Detsamma gäller även omvänt. Har du mindre barn är det en produkt som passar de yngsta som gäller.

Som med allt annat när det kommer till barn och lek är det naturligtvis också av yttersta vikt att du ser till att alltid ha uppsyn över de lekande barnen i din närhet.

Vilken rutschkana är bäst?

Vilken rutschkana som är bäst är individuellt. Vissa föredrar den ena medan andra föredrar en annan variant. Kolla runt lite innan du bestämmer dig. Det är alltid värt att lägga tid på att kolla upp leksaker innan man köper dem. På så sätt kan man lättare välja leksaker som känns bra på alla sätt. Ska man ändå spendera pengar på leksaker är det roligt att veta att man gjort rätt val.

Det finns så mycket att välja mellan numera. Det leder till att det är svårt för oss föräldrar att vet a vad vi ska välja till våra barn. Ta dig en titt på våra favoriter. Det gör att det blir lättare för dig att välja en produkt.

Rulla till toppen