Bästa pulkan: Bäst i test 2023

Barn mår bra av att vara ute och leka, så även på vintern. När det är kallt ute så kan man ibland behöva motivera barnen lite extra för att de ska vilja gå ut och leka. En fräsig pulka kan göra ett bra jobb i att väcka leklusten hos barnen.

Topplista

Vi har granskat ett urval av de pulkor för barn som finns att köpa för säsongen. Nedan har vi valt ut de pulkor vi gillar allra bäst i år. Vi har valt ut några av de pulkor som vi anser håller allra högst kvalitet i förhållande till prislapp, så att du kan känna att du gjort ett riktigt bra köp. En bra pulka bör vara stabil och säker att åka på. Den måste också hålla en viss kvalitet så att den tål alla de prövningar den kan utsättas för av leksugna barn. Självklart måste pulkan även vara rolig att åka på. Detta innebär bland annat att den måste vara snabb och därmed ha bra glid mod snö och is. Vi anser även att en pulka idag bör ha en inbygg broms, så att barnen själva enkelt och smidigt kan bromsa ner farten. Nedan av pulkorna är väl värda utmärkelsen bäst i test.

1. Hamax Styrpulka

Pulka bäst i test

Detta är en är en lite mer avancerad pulka för den som vill ge det allra bästa till barnen. Eftersom pulkan har inbyggd ratt så är den både roligare men också lite mer säker än en vanlig pulka. Med hjälp av den stadiga ratten så kan man styra pulkan i backen. Förutom att man kan styra bort från hinder på vägen, så kan man även göra färden lite mer rolig genom att exempelvis åka slalom med pulkan. Om man har ett hinder i botten av pulkabacken så kan man även göra färden betydligt mer säker genom att ge barnen möjlighet att sväng åt sidan, samtidigt som den bromsar ner farten.

Detta är en riktigt läcker designad styrpulka. Både vi vuxna såväl som barnen älskar dess sportiga utseende. Pulkan känns kvalitativ rakt igenom. Denna styrpulka är tillverkad av rejäl hårdplast som tål det mesta den kan tänkas komma att utsättas för under sin livstid. Ratt och andra handtag är gjorda av ett greppvänligt material som känns både säkert och bekvämt.

Något vi speciellt gillar med denna styrpulka är just dess överlägsna styrning. När man vrider på ratten så svarar styrningen direkt, snabbt och precist. Med på köpet får man några klistermärken som gör att man kan få ett personligt utseende på sin pulka. Klistermärken gör det även enklare att känna igen sin pulka om det skulle vara flera barn som har samma modell.

2. STIGA Sled Pacer 

Om man vill ha en klassisk pulka så kan vi rekommendera att man tittar närmare på denna fina pulka från svenska Stiga. Som alltid presterar Stiga en kvalitet som är svårslagen för många av de mer budgetbetonade tillverkarna. Denna pulka är tillverkad av kvalitativ hårdplast. Plasten känns relativt tjock och stål de stötar den kommer kunna utsättas för under normal, men lekfull, användning i pulkabacken.

Denna fina pulka finns att köpa i flera olika färger. Själva föll vi för den stilrena svarta versionen. Denna pulka har inbyggda bromsar, något som vi kan rekommendera för barnens säkerhet. Just bromsarna på denna pulka känns extra starka och effektiva. När man drar i båda handtagen samtidigt så stannar pulkan snabbt och smidigt. Ingår gör även ett snöre så att man kan dra pulkan efter sig. Tack vare att pulkan är så pass lättviktig så kan även de yngre barnen själva dra upp pulkan uppför backen. En reflex ingår också på köpet.

3. Dantoy Pulka

Generellt så föredrar vi styrpulkor framför vanliga pulkor. Detta av två anledningar. För det första tycks barnen uppskatta styrpulkorna mycket med. Med hjälp av inbyggd styrförmåga så kan barnen kontrollera sin färd ner för backen. För det andra så upplever vi att pulkorna med styrförmåga är lite säkrare. Om någon plötsligt skulle befinna sig framför pulkan så har passageraren möjlighet att styra undan. Med hjälp av en styrpulka kan man även undvika mer fasta hinder på vägen.

Om man väljer att satsa på just en styrpulka så har denna modell från Dantoy en mycket bra kombination av kvalitet och pris. Detta är kanske inte den allra fräsigaste styrpulkan vi testat. Dock har den ett så pass bra pris att den kan konkurrera med mer budgetbetonade pulkor utan ratt. Denna pulka är gjord av tålig plast, något som gör att den tål lite tuffare tag. Tack vare pulkans kvalitativa plast räknar vi med att den kommer kunna vara med oss under flera år framöver, även vid riklig användning.

Denna pulka är enkel att styra, även för de yngsta barnen. Dantoy Pulka har även inbyggda bromsar, något som så klart känns tryggt när man behöver sakta ner farten eller stanna helt.

4. STIGA Cruiser Babypulka

Detta är den bästa babypulkan just nu! Stiga erbjuder här en kvalitativ och säker babypulka. Denna pulka känns oerhört robust, i princip oförstörbar. Med hjälp av denna pulka kan man även ta med sin baby ut i snön, kanske medan de lite större barnen åker själva i pulkabacken. Eftersom man kan dra babyn i pulkan så slipper man bära honom eller henne. Självklart blir det även en rolig upplevelse för minstingen att sitta i pulkan.

Denna pulka har ett inbyggt säkerhetsbälte som ser till att babyn sitter säkert på plats i pulkan när man är ute och går. Sittdynan är både bekväm och värmande. Själva snöret håller en hög kvalitet, precis som vi förväntat oss.

5. SportMe Racing Pulka

En pulka är ofta bara en pulka. Därför blev vi glada när vi fick se denna sportpulka som har en design som sticker ut från mängden. Att pulkan finns i flera fina färger gör ju inte heller saken sämre. En pulka som sticker ut från mängden är ofta populär bland barnen. Samtidigt som det underlättar lite för oss vuxna att hålla koll på barnen när de använder en pulka som sticker ut lite från mängden när det är andra barn på plats i backen.

Detta är en tålig och kvalitativ CE-märkt pulka. Vi upplever att dess sportiga design gör den lite extra snabb i backen. Pulkan tål en vikt på upp till 20 kg.

Läs gärna vår recension om den bästa snowracern.

Rulla till toppen