Bästa resesängen: Bäst i test 2024

Stilren resesäng i rummet

När man är ute och reser så vill man självklart att barnet ska kunna sova nästan lika bekvämt som hemma. Att ta med sig en säng hemifrån eller en snuttefilt kan utgöra en trygghet för barnet. Om man reser lite då och då med sina barn så kan det vara bra att ta med sig en och samma resesäng för att barnet ska kunna känna sig hemmastadd, även på nya främmande platser.

Förutom att sängen ska vara bekväm för barnet så är en av resesängens absolut viktigaste egenskaper att den måste vara enkel att bära med sig. En resesäng måste därför ha en smart design som kombinerar portabilitet med funktion på ett bra sätt.

Topplista

I vår topplista hittar du de resesängar som är bäst i test just nu. Vi har valt ut sängar av hög kvalitet som vi känner att vi kan rekommendera till våra läsare. Läs vidare för att se vilken av resesängarna du tror kan passa dig och ditt barn bäst.

Sängarna vi har valt ut är alla enkla att hantera och lätta att bära med sig. Samtliga av alternativen är säkra och slitstarka. Vi har valt ut resesängar av lite olika typer och för olika åldrar så att det ska gå att hitta någon för alla behov. Klicka gärna på länkarna till respektive återförsäljare för att få fullständiga specifikationer och mer information om produkterna.

1. Safety 1st resesäng Globe Dreamer

Bäst i test: Resesäng

Detta är en av de bästa resesängarna just nu. Denna produkt har allt man kan begära av en portabel liten barnsäng som denna. Sängen har en mycket skön och vadderad madrass. Trots att madrassen är mycket komfortabel så väger den relativt lite, något som håller nere vikten på hela sängen.

Tack vare vare en innovativ design så har denna resesäng en mycket lång livslängd. Den översta delen av sängen kan användas som en sovplats för för nyfödd upp till det att bebisen är 6 månader gammal. När barnet sedan växt sig större kan han eller hon istället sova i den undre delen av sängen. Den nedersta nivån av sängen kan användas upp till en ålder av tre år eller till en vikt av max 15 kg.

Detta är en mycket smidig säng att ta med när man mer kortvarigt ska sova på annan plats än i hemmet. Till sängen medföljer en praktisk väska med bärhandtag. Klädseln på sängen är dessutom tvättbar, något som gör att man kan hålla den fräsch under hela dess livslängd.

2. Beemoo Lux Resesäng

Detta är en mycket prisvärd resesäng av förvånansvärt hög kvalitet. Till ett jämförelsevis billigt pris får man en säng som känns slitstark och kvalitativ. Sängens allra främsta egenskap är dock att den är så lättviktig och portabel. Med denna säng så kan man låta barnet sova bekvämt utan större ansträngning vad det gäller att släpa med sig sovplatsen till de nya platserna.

Denna sängs väggar är delvis tillverkade av nät. Vid en första anblick ser näten tunna ut, men om man tar på dem så känner man att de känns riktigt robusta och slittåliga. Nätväggarna gör att tillverkaren har kunnat hålla nere vikten på denna säng till ett minimum. Att sängen är riktigt lättviktig märks när man ska flytta den eller packa ner den för att ta med den på resan.

Tack vare att denna säng är både bekväm och kvalitativ så kan man faktiskt använda den mer ofta än bara på resan om man så skulle vilja. Det är faktiskt bra att ha en extrasäng som denna i hemma eftersom man aldrig vet när behovet kan uppstå.

Något som vi verkligen gillar med denna modell är att man kan öppna upp den från kortsidan. Öppningen gör att det blir enkelt för barnet att själv krypa in i sängen. Luckan kan lyckligtvis inte öppnas från insidan när den väl är stäng. Förvaringsväska medföljer med denna resesäng.

3. Basson Baby resesäng

Detta är en mycket populär resesäng och vi på redaktionen kan verkligen förstå varför. Vid en första anblick ser denna säng mycket stilren och snygg att titta på. Sängen har ett klassiskt utseende utan några speciella krusiduller. Att satsa på funktionalitet men samtidigt på en stilig design har visat sig vara ett bra drag av Basson Baby.

Denna säng har mjukt och slittåligt material av nylon och bomull. Sidorna av sängen består av ett robust nät som håller vikten nere på produkten som helhet.

Denna sängs stora styrka är att den går så snabbt och smidigt att fälla upp och ner. Eftersom sängen är så snabb så kan vi speciellt rekommendera den till användare reser ofta eller som kommer ha många stopp på resan. Utflykten med barnen blir helt enkelt mycket trevligare med en snabb och smidig sänglösning som denna från Basson Baby. Denna säng kan användas tills barnet når en vikt av 15 kg.

4. Kinderkraft Baby cot BEA Resesäng

Detta är en resesäng som är designad till att kunna användas som fristående säng, men också som en så kallad bedside crib. Sängen är designad för att kunna justeras i sju olika lägen i höjdled. Tack vare sängens mångsidighet så går den oftast att anpassa helt perfekt efter aktuellt behov. Man kan även välja att låta sängen luta lite grann, något som kan vara funktionellt om man exempelvis vill underlätta barnets andning.

När sängen används som bedside crib så kan man använda de långa spännbanden för att säkerställa att sängen hålls kvar i sin fixerade position, oavsett hur föräldrarnas säng ser ut.

Denna säng är lite dyrare än de andra alternativen i vår topplista. Vi tycker dock att är väl värt att betala lite högre pris för att få kvalitet som denna. Detta är en produkt i toppklass som andas kvalitet rakt igenom. Sängen är mycket funktionell och enkel att använda. Kinderkraft Baby cot BEA Resesäng känns verkligen säker tack vare att den är så robust och genomtänkt. Samtidigt som sängen känns rejäl så är den även relativt lättviktig när den den väl är hopfälld.

Meshfönsterna som finns på sidorna av sängen gör att man får en god ventilation. Fönstren har även fördelen att man kan lätt kan hålla koll på sitt barn. För övrigt vill vi berömma Kinderkraft för att de gjort en så smidig resesäng som går att fälla upp och fälla ihop på ett kick. Denna säng sparar verkligen tid på resan. Kinderkraft Baby cot BEA Resesäng kan börja användas redan från födseln.

5. Babybjörn resesäng light

Detta är en av de mer exklusiva resesängarna på marknaden. Priset på denna produkt är högre än många av konkurrenternas sängar. Vill man dock ha de allra bästa så blir man som i detta fall dock tvungen att betala. Köper man denna säng vill vi dock nästan lova att man inte kommer ångra sitt beslut. Kvaliteten på Babybjörns resesäng är helt enkel överlägsen de flesta andra sängarna vi sett.

Genom innovativ design och genomtänkta materialval så har Babybjörns lyckats ta fram en säng som är oerhört lättviktig (endast 6 kg) men som samtidigt känns lyxig, säker och exklusiv. Någon som är unikt med denna säng är att den smidigt fälls upp i en enda rörelse. Man kan därför fälla upp sin säng på bara några sekunder utan att behöva krångla med skruvar eller fälla upp olika delar var och en för sig.

Vi gillar verkligen de inåtlutande väggarna på sängen. Designen bidrar till att sängen känns oerhört stabil och säker. Att väggarna lutar gör också att miljön inne i sängen känns väldigt ombonad och trygg. Något som känns trygg med väggarna är även att de är gjorda av ett slitstarkt men luftigt material. Babyn kommer därför kunna andas lika lätt även om han eller hon skulle trycka ansiktet mot väggen under sömnen.

Denna resesäng har tyger av absolut toppklass. Tygerna är godkända enligt Oeko-tex standard och de är fria från skadliga ämnen.

Reseängen gör livet med små barn lättare

Många frågar sig om det är värt att investera i en resesäng eller inte. Med småbarn därhemma tycker vi att det för de allra flesta kan vara väl värt att investera i en bra resesäng. Oavsett hur hemkär man är så blir det alltid en hel del resor under barnets uppväxt, både långa och korta. Oavsett om man ska på semesterresa eller om man bara ska låta barnet sova över hos mor- eller farföräldrar så underlättar det att ha en alldeles egen sovplats för barnet att ta med sig. Om barnet får sova i en och samma säng vid dessa resor och besök så är det stor chans att han eller hon känner sig mer som hemma och får mindre problem med att somna.

Vi föräldrar kan också känna oss trygga när vi vet att barnet sover i en trygg och säker säng, särskilt om vi själva inte är med på övernattningen. Med en resesäng så har man sängplatsen redan klar och redo att tas med. På detta sätt slipper man se till att säng finns på resmålet, eller hos värdarna man ska sova över hos.

Rulla till toppen