Bästa ståbräda: Bäst i test 2024

En ståbräda kan vara ett hjälpmedel som underlättar vid utflykter och helt vanliga promenader. Ståbrädan gör att det lite äldre barnet kan åka med där bak på vagnen och på så sätt slippa blir trött i benen. Ståbrädan behöver inte användas hela tiden, men kan finnas där som en försäkring mot trötta och gnälliga barn.

Svårt att bestämma vilken ståbräda du ska välja? Nedan har vi tagit fram en topplista med de ståbrädor som vi tycker är bäst i test just nu. Vi har valt ut lite olika typer av produkter, exempelvis både med och utan sits. Läs vidare för att se vilken av de testvinnande ståbrädorna som passar just dig och din familj.

Topplista

1. Bumprider Ståbräda med Sits

Detta är en universell ståbräda som är designad för att passa till alla typer av barnvagnar. På detta sätt kan man vara säker på att ståbrädan passar, man kan även känna sig trygg med att produkten kan hänga med om man skulle byta vagn.

Just denna produkt har fått väldigt höga betyg i diverse tester och även fått utmärkelser tack vare sin innovativa design. Det är inte svårt att förstå varför denna produkt blivit så hyllad när man väl testar den. Ståbrädan är mångsidigt tack vare att man både kan stå och sitta på den. Produkten håller också en mycket hög kvalitet rakt igenom. Vi gillar också det faktum att den är så pass fjädrande, något som gör färden mycket jämn och behaglig för denna lilla passageraren.

Ståbrädan från Bumprider är utrustad med snabbfästen som klickar i utan att man behöver använda några som helst verktyg, mycket smidigt! Maxvikt för produkten är 20 kg.

2. Lascal BuggyBoard Maxi Ståbräda

Detta är en riktigt stabil och säker ståbräda som vi tycker mycket om. Till ett bra pris får man en mycket kvalitativ produkt som rullar på utan att tappa i funktion eller kvalitet. Hjulen är rejäla och går stabilt på alla typer av underlag. Brädan fjädrar även på ett bra sätt så att passageraren får en behaglig åktur.

Denna produkt är universell, vilket betyder att den är tillverkad för att passa med de allra flesta barnvagnarna. Man behöver därför inte tänka igenom vilken eller vilka barnvagnar man kan komma att använda brädan till innan man gör sitt köp. För att vara helt säker så kan du dock följa länken till återförsäljaren nedan för att guidas till alla de barnvagnar som produkten redan testats med.

Produkten är rekommenderad för en ålder på mellan 2 och 5 år och till en vikt på upp till 20 kg. Denna produkt är ett mycket bra köp, både prismässigt och kvalitetsmässigt.

3. Easy Rider 2-i-1 Ståbräda Med Sits

Detta är ett prisvärt paket med både ståbräda och en rejäl sits. Bräda såväl som sits håller en hög standard. Eftersom sitsen är mycket bekväm så kan man ta med barnen ut på långa utflykter utan att de behöver bli trötta av att gå eller stå.

Denna produkt är universell och passar bra med de flesta barnvagnarna på marknaden. Själva ståbrädan är klädd i en halkfri beläggning. De fyra hjulen gör också att gången blir jämn samtidigt som vikten fördelas på ett bra sätt. Själva sitsen är robust och har en påkostad dyna som gör utflykten mer komfortabel.

Produkten är enkel att justera på ett sätt som passar just er. Med enkla handgrepp så kan man justera i både höjd- och sidled. Vi gillar också det faktum att hjulen blinkar lite svagt, något som ökar synligheten när det är mörkt ute. Värt att nämna är även att sitsen har ett midjebälte som garanterar att barnet sitter säkert på plats i alla lägen.

4. Bumprider ståbräda

Detta är en extremt populär ståbräda på marknaden sedan några år tillbaka. Det är inte svårt att förstå varför Bumpriders modell har blivit en storsäljare. Detta är en mycket prisvärd produkt som passar till i princip alla barnvagnar. Eftersom produkten är universell så kan man ge bort den eller köpa den till sig själv utan att fundera så mycket på hur man kan ska fästa den vid barnvagnen. Installationen går mycket lätt när man väl införskaffat denna kompetenta lilla ståbräda från Bumprider. Man kopplar enkelt på och av brädan med hjälp av dess snabbfästen. Installationen görs helt utan några verktyg.

Något vi gillar med denna produkt är att man får mycket ståbräda för pengarna. Ståbrädan är relativt bred, något som gör den både bekväm och säker att stå på. Tack vare påkostad fjädring så går färder mjukt även om underlaget inte är det bästa.

Denna produkt är designad för en ålder på 2 till 5 år och maxvikten ligger på 20 kg. Detta är det bästa valet för dig som vill ha en jämförelsevis billig produkt som ändå håller högsta standard.

5. Easy Rider X Ståbräda

Ytterligare en testvinnande universell ståbräda från Easy Rider. Detta är en lite mer robust ståbräda som tål lite högre vikt en del flesta andra produkter i vårt test. Vi gillar skarpt den gummerade ytan som gör att man får ett optimalt grepp, även om brädan skulle bli blöt.

Denna produkt har allt man kan begära av en ståbräda med modern design. Produkten känns dessutom väldigt robust och slittålig så om man väl investerat i denna produkt så kommer man sannolikt kunna behålla den under lång tid, eller varför inte sälja vidare den när barnen blivit större.

Ståbrädan från Easy rider passar med de allra flesta barnvagnar. Det är dock viktigt att man ser till så att barnvagnen har en stång mellan bakhjulen och att det inte finns något bromsanordning där som är i vägen för Easy Riders fäste.

En rolig och praktiskt detalj som är värd att nämna är att hjulen på denna bräda har inbyggd belysning som ger bra synlighet när det börjar mörkna.

Passar ståbrädan till min barnvagn?

Innan man köper en ståbräda måste man såklart säkerställa att den kommer passa till barnvagnen. Det finns två sätt att göra detta på. Antingen så kan man köpa en ståbräda som är designad för just den barnvagnsmodell man äger för tillfället. Ofta har barnvagnstillverkarna sina egna ståbrädor som man kan köpa till som tillbehör till barnvagnarna. Inte sällan är dessa tillbehör ganska kostsamma, men fördelen är att man garanterat vet att produkten kommer att passa till barnvagnen.

Ett annat alternativ är att köpa en så kallad universell ståbräda som passar till alla barnvagnar. En fördel med att köpa denna typ av ståbräda är att den kan användas till flera barnvagnar om man har fler än en modell där hemma. En fördel är också att den kommer kunna användas även om man skaffar en helt ny barnvagn.

Rulla till toppen