Bästa snuttefilt: Bäst i test 2021

snuttefilt

En snuttefilt är en riktig dyrgrip när det kommer till bebisens små ägodelar och det är av stor betydelse att man hittar en snuttefilt som barnet förälskar sig i. En snuttefilt är en tröst och det är fantastiskt viktigt för oss som föräldrar att veta att när snuttefilten är hos barnet så mår hen som bäst.

Hur ska man då hitta den bästa snuttefilten till sitt barn? Det är inga konstigheter, utan det kommer du att märka. Om det är så att du köper en snuttefilt som barnet direkt tyr sig till kan det vara en god idé att köpa en till likadan och alternera mellan. Då har du flera snuttefiltar och alternerar du mellan dem från början blir de lika mycket värda i barntes ögon.

Tänk på att en snuttefilt som du tycker verkar vara full av potential och som verkar lyxig och härlig kanske inte alls gillas av ditt barn. Det kan vara så att en snuttefilt som du kanske inte tycker verkar vara någon direkt vinnare tar första platsen i barnets hjärta. Se därför till att testa både billiga och dyra varianter för att se vilken som blir favoriten

Topplista: De bästa snuttefiltarna 2021

1. Mumin Snuttefilt XL

mumin snuttefilt

Många är vi som älskar Mumin och den värld Tove Jansson har byggt upp och vad kan väl vara bättre än en snuttefilt med just Mumin? Inte nog med att den har Mumintrollet med på ett hörn, den är också supermjuk och mysig. Att den är fint randig i grått och vitt tycker vi också är värt ett stort plus.

Den har dessutom en liten hållare där du enkelt kan fästa såväl bitring som napp. Den har en härlig storlek också som gör att vi tycker om den lite extra mycket – den är hela 70 x 70 cm! Du tvättar den enkelt i maskinen och den kan börja användas direkt efter förlossningen.

2. Tartine Et Chocolat Augustine Snuttefilt

Denna puderrosa dröm till snuttefilt är mjuk, supermysig och fint designad. Den är dessutom tillverkad i 100 % bomull, vilket naturligtvis är en stor fördel. Dess mått är 20 cm, så den är inte särskilt stor. Nu behöver ju inte en snuttefilt vara särskilt stor för att barnet ska bli nöjt heller, så detta är helt klart en snuttefilt som vi tror att många barn kommer att falla för.

Då den är från Tartine Et Chocolat känns den lyxig och att den kommer i et lyxig förpackning gör att det känns ännu mer exklusivt. Det är kul att kunna lyxa för en liten peng, så gillar du det så är detta en bra snuttefilt för dig.

3. Apple Park Farm Buddies Snuttefilt EKO Boxer Hund

Här har vi en ursöt snuttefilt i form av en rar liten hund. Den är 30 x 35 cm och tvättas i 30 grader. Apple Park Farm Buddies Snuttefilt EKO Boxer är tillverkad av 100 % GOTS-certifierad bomull med 100 % naturlig hypoallergen majsfiberfyllning. Den är dessutom helt GMO-fri. Att välja en snuttefilt i ekologisk bomull är ett bra val både för barnet och för miljön. så det blir det ett extra plus för.

Detta är den perfekta snuttefilten för små bebisar och/eller barn med allergier och känslig hud. Då det är viktigt att välja produkter med bra material till små barn är detta helt klart ett bra val om du vill vara på den säkra sidan.

Att denna snuttefilt har en skallra inuti samt att både ben och armar är enkla att greppa gör att den blir mysig att hålla i och gosig att ha som en liten kompis.

Är det nödvändigt med snuttefilt?

Det vanliga är att barn har en snuttefilt, men det är naturligtvis inte så att alla måste ha det. Det brukar dock bli så att någon liten filt eller tygbit blir en favorit för bebisen. Då det är så att barnet blir nöjt när snuttefilten är i närheten vill man såklart som förälder att hen ska ha sin snuttefilt då det gör att barnet mår bra.

En snuttefilt betyder trygghet för barnet vare sig ditt barn är hemma eller om barnet exempelvis sover över någonstans. Ofta är det så att snuttefilten behövs vid sovdags, men många barn vill ha den i närheten mest hela tiden. Vad som blir gällande för just ditt barn märker du.

När slutar barn med snuttefilt?

Det är väldigt individuellt när barn slutar använda sin snuttefilt. Det finns inga rätt och fel här, utan det är bara att låta tiden ha sin gång och se vad som passar just ditt barn. För många barn är det så att de slutar med sin snuttefilt när de är runt 4 år, men vissa slutar tidigare och vissa slutar senare.

När börjar barn med snuttefilt?

Precis som när det kommer till hur gammalt ett barn är när hen slutar med snuttefilt är det så att det är väldigt olika hur det ser ut med när barnet börjar med snuttefilt. Många har en snuttefilt från det att de föds medan andra är lite äldre när snuttefilten blir en viktig del i livet.

Rulla till toppen